Äventyr Vardagsbabbel

Årets loppisäventyr i Dalarna

2 augusti, 2021
Det ENDA roadsnacket

Mamma och jag åkte ut på en liten roadtrip förra veckan. Målet var helt klart att hänga lite – så vårt fina avlånga land OCH att fynda. Vi skulle alltså åka på den årliga loppisrundan. Dalarna is the shit för en göttig loppisrunda. Väldigt förmånliga priser, kul grejer och liksom lätt att bara hitta ställen. ÄLSKAR att liksom bara kunna köra av vägen för att kliva in i nåns lada. Vi åkte längs riskväg 70.

Stopp 1: Falun

Första stoppet var Falun. Inga loppisfynd. Men fasiken vilken go stad. Kände starkt ”Här kan jag bo”. Vi kirrade bord på det hetaste stället i stan – nämligen Basta. Otroligt gott, kändes liksom otroligt mycket som att vara utomlands. Blev skenfull på en alkoholfri drink. Som man bli. Barnet bredvid frågade vad jag åt. Sa spagetti med fisk. Han ba ”Spagetti med fiskmun.” Mmm kul. Så det blev det – kul ny rätt. Alla borde prova.

Sen bar det av till Gagnef

Dagen där på hoppade vi in i bilen rätt tidigt. Off to Gagnef. Vi tog lite loppisar längst vägen. Men liksom main destination var helt klart Bäsna Trägård. En gosig handelsträdgård där ALLT fanns. Tänkte återigen. ”Här kan man bo”. Det var så mysigt. Kände bara att jag vill ha en trädgård att pilla med. Typ en HELIG oas. Och så fanns det massa goa höns som trallade runt. Stället hade nått.

Sen stannade vi på två favvoställen. Tulavippan & BK gammal och nytt. Allt längs riskväg 70 typ. Nej men fyndade lite goa tallrikar, en vas. Det är så otroligt mysigt att gå och pilla på hyllorna. Mycket är ju skit skulle jag säga. Men fasiken. Det finns guldkorn. För en jäkla bra peng. Gillar verkligen. Och pillandet är fan en del av processen. Det är typ som att ta lugnande.

Sen åkte vi till Rättvik. GUD vilket ställe. Sist jag var där jobbade jag en dag på inspelning. Det var kallt och grått. OCH NU, rena rama sommarstaden. Vi bodde på ett dömysigt pensionat precis i stan. Kolla in detta stället. Tänkte igen ”Här kan man bo”. Allt var så gulligt och tryggt.

Sen hoppade vi in i bilen igen mot farmen. Typ mellan Stockholm och Västerås. Vår älskade familejgård – i fina Västmanland. Tycker det pratas allt för lite om Västmanland. Det har allt. Förutom vatten. Har beslutat mig för att sätta Västmanland på kartan. Mitt nya mission. Om Elsa Billgren kan släppa en bok om sitt Gotland – så kan fasiken jag göra det om mitt Västmanland. HUR som haver. Vi hann med två loppisar till och sen DEN BÄSTA loppisen. Nämnsbo Antik och Loppis. Några minuter utanför centrala Säter. Här finns bara godsaker – för en sån bra peng. Dock SÅ MYCKET mer folk än förra året. Livrädd att det ska bli ett it-ställe.

Resan va 10 av 10. Fasiken vad fint det är att få hänga med sin morsa. GULD. Gör det – ta en loppisresa med morsan. Bästa bästa. På fredag åker jag till Gotland. Det ska äventyras. Det har hyrts ett gosigt hus i Ljugarn + en natt i Tofta. Vad får man missa och inte missa? Ge mig alla era goa tips. Vi vill ha det mys, bada på kul ställen och typ ha det lite gött?

24

No Comments

Leave a Reply