min helg

En helg i februari – salta frallor & yinyoga

21 februari, 2023

När jag tänkte att jag skulle börja blogga igen så kände jag mest KUL – har saknat att skriva några rader. Men sen kom ju det där med bilderna. Jag är ju så jävla dålig fotograf. Okej jag är väl semi-okej. Har bara inte hittat mitt bildspråk. Men jag har iallafall dokumenterat min helg här kommer den: 

Plopp och Fruxo. Kom inte och snacka skit om min godissmak.

Jag har som ambition att vara på kontoret 2 dagar i veckan. Jag jobbar ju på en tech-startup inom film. En till sån där streamingtjänst. Don’t judge. Länge var vi utan kontor. Att jobba hemma blev en rutin. Blev lite knäpp i kolan där i November då jag praktiskt taget bara satt vid mitt köksbord sju dagar i veckan. Kände mig lite som Tom Hanks i Castaway. Var två veckor från att köpa mig en kokosnöt. Fredag brukar jag försöka kika in på Posthuset där vi sitter. Perfekt pga gratis frulle + godisskålar i köket. 

Efter jobbet stannade jag på Vetekatten och köpte årets första semla. Åkte sen till min kille för fredagshäng. Han skulle på kollo (fråga verkligen inte…) dagen efter. Så stora delar av kvällen gick åt till att se honom springa runt som en tok och packa. Det var sovsäck och VR-headset som skulle med. Jag kollade på linjär-tv och pillade på telefonen. Vi såg också ett avsnitt Last Of Us. Jag klarar ju inte att se det innan läggdags. Jag drömmer så konstiga saker. Alltså trauman föds om man säger så. Det är så läskigt. Fast spännande. Tycker vi att Joel är het dock? Kan ej bestämma mig. 

H skulle på sitt ”kollo”. Så vid tolv lämnade jag Kungsholmen för att bege mig hemåt. Skickade roliga sms på tunnelbanan. Missade min station. Gick av vid Skanstull istället. Tänkte – jag går in till Gunnarssons och köper något kul. Stötta dina lokala institutioner så att det liksom inte blir Bröd & Salt i varenda hörn. 

Gunnarssons har något som heter Danskt Frukostbröd. Det är banne mig det absolut godaste jag vet. En salt fralla med massa smör, och en jäkla massa frön. Kul fakta: När jag var liten fanns alltid dessa frallor hemma när mamma hade varit hos tandläkaren. Hennes tandläkare låg mitt emot Gunarssons därav kändes det någon rimligt att tröstshoppa efter diverse tänder blivit lagade. Fast historien om frallan går väl ännu längre tillbaks om man säger så. Kanske inte så konstigt pga att vi har bort i dessa kvarter i fem generationer. Frallan är lite av en familjefavorit . Kommer man en vacker dag tvinga i sina egna kids detta bröd? Förmodligen. Med andra ord, Gunarssons får ALDRIG stänga. Åkte hem. Gjorde en deluxemacka och lyssnade på ofult hemma. Sen städade jag garderoben i två timmar. 

Här har ni frallan i hög person. LOL. kan inte göra en fralla så mänsklig.

På kvällskvisten messade Carro mig. Hon ba: ”Jag och pappa är på Broder Tuck.” Jag bytte om från pyjamas på två sek och fullkomligt sprang över Nytorget för att möta upp dom. Jag som varit nästintill besatt, vi snackar BESATT av hennes far, fick äntligen träffa honom. Jag blev absolut tårögd när hon presenterade mig som hennes bästa kompis. Vid 11:30 traskade jag hem över ett livat Skånegatan. Alla var på bra humör. Och en kille kräktes. Vad vore en prommis hem utan lite kräks? 

Jag vet att min monstrera borde läggas in på IVA för plantor. Ingen kommentar är nödvändig.

Vid 09.15 ringde klockan i söndags. Jag var i chock när jag såg att solen lyste. Har typ glömt hur det kan kännas. Blev instant lycklig. Tänkte. Det är ju för tusan detta som är livet. Käkade frulle framför nymo, smsade med Berka och drack cirka 8 glas juice. Är inte det sån där guldkant grej i vardag? Att ha juice hemma. Blir SÅ lycklig av det. Berka bor norr över pga kärlek, jobb och allt annat. Tycker det suger. Vill ha henne på samma gata. Som förr. Sen gick jag på Yinyoga. Jag kände mig som million dollar när jag korsade Bondegatan med Yogamattan under armen. Typ som en person som inte har någon ångest, älskar sitt jobb djupt och har massa sunda hobbys. 

Väl på självaste Yinyogan kände jag mig LUGN första gången på väldigt länge. Dessvärre uppstod lite stressmoment när instruktören sa att dom som andades lite högre kunde ligga längre bak, och dom som andades mindre högt kunde ligga på andra sidan. Jag la mig i mitten och ligger cirka 40% av passet och ba tänker “ANDAS JAG FÖR HÖGT NU”. Vad är det för jäkla samhälle vi lever i? Ska man behöva tänka på sin andning nu också? NEJ TACK. Men 75 minuter gick svinfort. Tänker att jag måste börja yoga lite mer hemma. Måste köpa ett bolster. Fick förövrigt en ny favvopostion idag – skorpionen. Gud vilken yogi jag är. 

Att jag väljer böcker från tiktok är så sad.

Sen åkte jag hem. Handlade broccoli för 40kr på ICA Folkungagatan, källsorterade och fönade håret. Kvällen innan pratade jag med Carro om att jag ofta måste ha “ett projekt” på mina lediga dagar. Är väldigt dålig på att bara kolla serier och låta timmarna gå om jag är själv. Måste bli bättre på att vara själv. Plockade iallafall upp Daisy Jones & The Six igen. Är väl fortfarande inte helt såld. Men hela tiktok verkar ju vara besatt av den där jävla boken. Så nått måste väl hända snart. 

På kvällen lagade jag Hello Fresh och såg senaste avsnitten av Hotell Romantik. och dokumentären Rörelsen som en gammal kollega hade filmat. Det var min helg.

21

6 Comments

 • Reply Carro 21 februari, 2023 at 13:36

  Skrattade högt åt Yinyogan

  • Reply Alderbro 21 februari, 2023 at 13:53

   Ett till trauma att addera till listan.

 • Reply Ulrika 22 februari, 2023 at 20:19

  andas för högt? gud vad sjukt

  • Reply Alderbro 23 februari, 2023 at 09:49

   Nej men det var hysteriskt! KUL också. Vilket liv man lever.

 • Reply emma 25 februari, 2023 at 18:10

  alltså ica folkungatan och deras prissättning. härom veckan hade de exempelvis det finfina extrapriset två gurkor för 55 kr. nog för inflation och så vidare, men herregud liksom.

  • Reply Alderbro 26 februari, 2023 at 09:15

   Ursäkta? 2 för 55kr !!!!!!!!!! Det är ett hån mot min existens. En personlig attack. Må dom ruttna.

  Leave a Reply