min helg

Ett nytt kapitel och välkommen Malou!

4 september, 2023

September har börjat med dunder och brak. Jag känner mig mera redo än någonsin. Mina flöden bombarderas av olika böcker, recept och saker jag borde göra. Försöker att inte planera allt för långt bort. Eller för mycket. 

I torsdags gjorde jag min sista dag på jobbet. Vilket jävla år det har varit. Jag har fått jobba med så roliga produktioner. Men det har också varit blod, svett och tårar bitvis. Jag har nog varit med om något historiskt. Lanserade ett nytt varumärke, förmodligen en av de sista inom sin bransch. Det har varit mäktigt. Men det har också varit liksom väldigt ansträngande för kropp och själ. Det ska bli så skönt att hitta tillbaks till mig själv igen. Lista ut vad jag ska göra här näst. Ha lite kul igen. Att jobba med tv och film tendera ju till rätt osäkra anställningar. Man förlängs, förlängs och förlängs. Sen gör man helt plötsligt inte det längre. Men fast anställning är ovanligt. Nu var det min tur att flyga vidare. Undra vart ba? Ett nytt kapitel är runt hörnet. Jag ser verkligen fram emot det. 

I fredags drack jag vin med Carro. Det var ljuvligt. Kanske den sista sommarkvällen. Munnarna gick. Som vanligt. Det är något som är så fantastiskt när jag är med Caroline. Det är lite som att allt annat försvinner. Det är bara hon och jag. Jag har aldrig någon ångest, aldrig någon stress. Jag bara är.  Vi åt på middag på Meno Male på Roslagsgatan. Sen gick vi påriktigt två meter till Vineriet aka. Penny Parneviks stammishak. Vi pratade i 200 km/h. Inte högt eller störigt. Bara lite som Rory och Lorelai i Gilmore Girls. Det är internt, intensivt och liksom intressant. Eller ja, vet ej om det är så jävla intressant. Paret vid bordet bredvid blev lite lätt skärrade när vi hade bytt ämne för tredje gången på en minut och meningen “Får du också upp dom där klippen om USAs mest inavlade familj?” kom ur mitt rum. Tjejen såg lite skärrad ut och tre minuter senare hade dom betalat och gått. 

Jag och Hannes har ägnat oss åt folkliga aktiviteter den här helgen. Vi har doftat på härliga parfymer från CRA-YON(den här och den här blev mina favoriter), lagat höstiga grytor med mango chutney och sett nya netflixfilmen med Fares Fares. Jag rekommenderar inte den sista aktiviteten. Helgens största chocker: Hannes förslog att vi skulle gå till en kristallbutik. Helt frivilligt. Jag var utom ord. Idag tog vi bilen till Jakobsberg och gick på en promenad längs hästhagar och där bestämde jag mig för att fullkomligt omfamna hösten. 

Igår ringde Berka. Vårt sista samtal utan lilla M. Det var något som var helt surrealistiskt om att prata om det som skulle komma. Att från och med idag är hon någons mamma. En av mina bästaste personer har nu en dotter. När jag tänker på att vi ska få en bebis i gänget blir jag lycklig. Världen är din Malou. Vi älskar dig redan.

11

1 Comment

  • Reply Min helg| Malmgårdsgatan 53 och skärgårdshäng 11 september, 2023 at 14:09

    […] för att gå loss bland bland rökelser och eteriska oljor. Vi slutade på APLACE för ett utlåtande av förra helgen favvoparfymer. Efter det avslutade vi dagen med ett glas vin på Riche Fenix. SER NI HUR VACKER MIN BÄSTA VÄN […]

  • Leave a Reply