Listor och sånt trams

Fem löften jag har svurit att hålla

20 januari, 2022

Vi närmar oss slutet av januari. När hände det? Inte vet jag. Veckorna går snabbt. För fort. Jag är glad och tacksam. Januari är en pisstid. Inget härligt har någonsin hänt i januari. Kunde jag snabbspola så skulle jag. Jag tänkte lite på det här kring nyårslöften. Jag har ju lite av en projektledarpersonlighet. Jag gillar mål, delmål och en god avstämning. Har listor och planer. Via jobbet har jag fått Asana. Vilket jag älskar otroligt mycket. Ett alldeles perfekt planeringsverktyg. Iallafall tillbaks till ämnet. I början av januari handlar i iallafall fall om att sätta målen följt av februari som handlar om att sätta projektplanen. Lagom till mars är det dags att fullfölja planen – startsträckan ska vara lång. Det är då saker blir bra. Sad but true. Vi alla vet ju att till midsommar är det ändå kört. Sen börjar man igen i September, och sådär håller man på.

Här kommer iallafall fem goa nyårslöften jag har.

Uppmuntra spontaniteten. Lev nyfiket, positivt och enkelt.

Det är inte så mycket lek längre. Mycket är på allvar. Jag jobbar mycket, vilket är kul. Men det finns mindre och mindre rum för spontanitet. Kanske handlar det mer om att bli äldre. Folk har saker för sig. Massa saker. Vuxen saker. Jag saknar en vinter för ett par år sedan. Var nysingel, ny på jobbet och bara väldigt mycket 25. Man var ute jämt. Och var man inte ute, planerade man nästa galej. Faktumet är att jag vill bli bättre på det där. Bättre att spontant planera in saker, låta fredagen ta en lite dit man vill och se till att festen aldrig tar slut. Jag vill bli bättre på att skriva ”Låt oss ta en öl ikväll” kl 16:57. Är det så fel? Det ska väl inte vara så svårt.

En rätt i veckan.

Jag har haft det här löftet i kanske… tre år. Faktumet är att det är otroligt smart, men det brukar skita sig lagom till Februari. Men jag tror att i år är året. Löftet är rätt basic. Man lagar alltså en ny rätt i veckan. I slutet av året har man typ lärt sig lite mindre än en kockbok, typ 52 recept. Det kan vara högt och lågt. En förrätt, en röra eller en brownie. Vad man vill. Det handlar mest om att hänga i köket och våga prova nya saker. Så vem är med mig på att lära sig en ny rätt i veckan? Det är en challange – kan vi inte göra det ihop?

Lära mig styla håret

Det är horribelt. Jag är 27 och jag kan inte styla, föna eller locka håret. Det är ofta bara ett oborstat ruffs. Jag beskyller min mamma som alltid förespråkat det naturliga ”Du har så vackert hår.” NEJ MAMMA, jag ser ut som en Cocker spaniel. Det bara hänger, är långt och tjockt. Jag vill ha en härlig volym, lockar som får en att se ut som en celebritet och en go lite lugg som man kan titta under. I år ska jag bli kompis med alla dom där verktygen. Dyson air wrap, fönen och viktigast, hårborsten. Men det här med verktygen. 1. Dom blir alltid så varma så man är livrädd att man ska bränna sig. 2. Det tar sån tid. Jag hinner bli för rastlös. 100% fokusproblem.

Hitta en hobby

Jag känner mig fan trasig i det här sökandet. Låg i sängen med H igår. Och ba ”Vad har dina tjejkompisar för hobbies?” inte för att jag tror att det finns manliga och kvinnliga hobbies. Men jag liksom undrade. Det är fan svårt på nått sätt. Känner mig puckad. Är liksom i den här töntiga fasen av säga ”dricka vin och hänga med vänner”. Man gör liksom inget annat? Alla mina vänner är antingen som mig eller riktiga outdoorsmänniskor, och en sån kommer jag nog aldrig bli. Jag tycker inte det är kul att vandra, äga funktionskläder eller klättra i berg. Försök inte ens att övertala mig. Skrivandet har alltid varit ett intresse. Det älskar jag. Men just nu är det otroligt kopplat till jobbet. Under 2022 hoppas jag att hitta ett intresse. Typ dreja eller jag vet inte segling? Hur svårt ska det vara?

Dokumentärsöndag

Jag har infört dokumentärsöndag. Varje söndag är det en dokumentär. Mest för att jag vill lära mig mera. Mest för att jag vill utvecklas. Det kan vara allt från djurdokumentärer på Disney+ till True Crime på Nettan. Det är en bra tradition tycker jag. Något att förhålla sig till. I helgen såg vi Minimalism. Den var bra och absolut tänkvärd, men lite mycket trams.

Snälla kan inte ni dela nått?

17

No Comments

Leave a Reply