Okategoriserade

En god helg – tre flaskor vin och millesgården

7 mars, 2023


Länge leve en god helg. Det var precis det jag hade. En god helg. På torsdag eftermiddag fick jag ett göttigt meddelande i min inkorg. En inställd jobbdag. Händer det ens? Förmodligen inte. Så det är väl bara att njuta. Jag vaknade på ett jäkla gott humör. Tänkte; hur ska jag maxa denna dag? Nej men det ska ni nu få veta: 

Rebell som alltid korsas skogränsen

Traskade till SATS Sofo för ett träningspass. Ursäkta? Det här beteendet är så olikt mig. Jag som hatat att träna, alltid som jag minns det Nu är det liksom lite lite lite kul. Mest för att jag har blivit lite starkare. Jag dör inte längre av två situps. Vad vet jag? Det kommer säkerligen gå över. Men nu gillar jag det. Men kan vi prata lite om SATS Sofo? Det är en så “cool” plats… Kändistätt, snygga människor och typ atleter.  I ena hörnet står en son till en kändis. Och i yogasalen ropar dramatenskådisar uppmuntrande ord till varandra. Konstigt det där. Efter träningspasset traskade jag till Ringen för att köpa jeans. Något som brukar vara horribelt gick nu otroligt fort. Jag rev av det på 10 min. Kände mig som kingen som kollat in tusen miljoner modeller online och sedan ba gick rakt på det. Genidrag. Jag är en jeansgeni.

Min magiska pizza.
Och en stel selfie

 Sen var det ba att springa hem för att städa. Carro skulle komma på middag. Vi skulle ha hemma-aw. Ett koncept som inkluderar en flarra vin, gott samtal och att man checkar ut vid 22. Vem försöker jag lura? Gångra antalet flaskor med tre. Gott samtal övergår då lätt till  både tarotkort och ett musikalmedly. Istället för att checka ut vid 22 skulle jag vilja påstå att vi la ner “aw’n” vid 01:15. Det var en drömkväll. Och jag var bara semi-bakis dagen efter. 

Carro + Tarotkort = forever

På lördagen var jag återigen på gymmet. Det var ljuvligt att yoga trots bakfyllan. Att hålla mig aktiverad är nog lösningen. Man hinner liksom inte sjunka ihop och tänka på att man är bakis. Efter min yoga träffade jag min kille. Vi tog en fika, käka en semla och tittade på gulliga barn. Sen gick vi hem. Där någonstans slog bakfyllan till. Jag sa “Tacos är mitt enda krav”. Vi åt tacos. Sen gick jag och la mig 22:30 medan min kille skrotade runt i hans lägga. Finns det något mysigare att sussa när någon går runt och pillar med absolut inget? Svar nej. 

Det enda kravet var TACOS.

Jag vaknade pigg som en mört kl 9:30. H var inte riktigt lika entusiastisk om man säger så. Kollade vasaloppet. Älskar att sätta på Vasaloppet. Det är så tryggt. Något som alltid är. Minns så tydligt hur mamma alltid hade det på när jag var liten. Vi är absolut ingen skidfamilj. Men Vasaloppet ruckar man inte på. 

Vasaloppet – den heligaste tiden.

Jag och min kille har länge sagt att vi ska till Millesgården. This was the day. Hanna Hellquists utställning var så himla rolig. Inspirerande och varm. Precis om Hanna är. Drömmer om att bli en sån person som har ett stort bord där många får plats. Precis som den där låten, med Highway Women, ni vet. 

Efter utställningen käkade vi lunch i lanthandeln. Det var fullt i lokalen. Blev helt upprymd av känslan. Där satt vi. Bredvid varandra. Och pratade om absolut ingenting och precis allt. Det bästa jag vet. Jag tycker om min kille så mycket just nu. Extra mycket. Det roligaste jag vet är att ba få babbla med honom.

Tack och bock för en otrolig helg.

15

7 Comments

 • Reply Carro 7 mars, 2023 at 08:19

  Är fortfarande i chock att du yogade lördags

  • Reply Alderbro 7 mars, 2023 at 08:23

   Jag är en clean girl! Då gör man sånt.

 • Reply emma 11 mars, 2023 at 07:45

  älskar hur de olika sats-sen har sina egna befolkningar. jag tränar på sofo och har precis nu börjat träna på scheelegatan (nära jobbet). scheelegatan var nästan en större chock. att uppleva. bara en massa redovisningsekonomer i neutrala kontorskläder som pratar excel, bokslut och vem som blivit utnämnd till senior bla bla manager. fascinerande!

  • Reply Alderbro 12 mars, 2023 at 17:35

   Nej men det är så speciellt! Man vill va en fluga på väggen. Höra allt typ. Så långt från ens eget liv.

 • Reply Ulrika 11 mars, 2023 at 10:50

  inställd jobbdag??? otroligt. fattar att det blev en otrolig helg!

  • Reply Alderbro 12 mars, 2023 at 17:35

   DET MEST MAGISKA SOM KAN SKE.

 • Reply Jag fyller 29 år | Ett inlägg med saker jag borde få 17 mars, 2023 at 08:41

  […] Vi alla minns ju den OTROLIGA Hanna Hellquist utställning för några helger sedan. Om inte, läs här. Besatt av tanken av ett par fina linneservetter från midnatt. Så himla fina broderier. Måste […]

 • Leave a Reply