Äventyr

Förutom att Carro ville strypa mig när jag snarkade var det en kanonresa.

5 juli, 2021

Jag tror att det började lite som en livskris. Nått måste hända liksom – den ständiga känslan. Så för två veckor sedan bokade vi en resa till ”Lilla Köpenhamn” som vi har valt att kalla det. Nämligen till Malmö. Kallas det ”Lilla Köpenhamn” eller är det bara nått jag har fått för mig? Billigt hotell och helt OK billiga tågbiljetter fick vi. Som taget liksom.

I fredags vi 17:04 hoppade vi på ett tåg från centralen till Malmö. Det babblades i ungefär konstant i fyra timmar. HUR kan man ha så mycket att prata om undrar jag? Vi hade det otroligt trevligt. Resten av vagnen tyckte vi var SKITstöriga. Alltså det var absolut en och annan blick. Av en slump befann sig Carros polare på tåget och vi möttes upp i bistron. Pga cirka en timmes förseningar så blev det en och annan flarra Rosé. Och det var ungefär där de började gå snett. Planer för kvällen började utformas och vi entrade hotellet med x-antal enheter innanför västen och möttes av en receptionist som säger ”Tur att bistrovagnen var öppen”.

Vi mötte där efter upp Carros vänner från tåget. Det dracks Limoncello Spritz i kanna och vi var på en bar – efter klockan 23 (!!!!). Nej men det var så mysig. Jag har ju kallat detta Freedom weekend pga restriktioner som släppts och att jag har återfått lite pepp. Men stan pumpade verkligen. Energin var go. Vid två svajade vi hem – glada och fnittriga. Det var ren lycka. Tror meningen ”JAG ÄLSKAR MALMÖ” yttrades ungefär en gång i minuten. Mitt i denna dimma bokades det även en weekend till Köpenhamn sista veckan i Augusti. Vad som hände är fortfarande oklart…

Dagen där på var de två svaga själar som skulle göra Malmö. Carro hade en önskan. Att besöka Malmö reptilcenter. Hennes önskan blev min lag. Malmö Reptilcenter var kanske det värsta platsen jag har varit med om. Alltså horribelt. Kanske var det bakfyllan som påverkade min känslor men det var tortyr. Om vi säger såhär – ALLA mådde p. Djuren, personalen och vi. Hemskaste var ändå när papegojan härmade vårt skratt. Ville dö. Med andra ord, besök ej. Önskar ej min värsta fienden detta trauma.

Efter detta behövdes en öl. Vi hade fått svinmycket tips om Mikeller i Folkets park(kan detta stämma !?!) – så det blev det. Även om jag är traumatiserad efter att tagit ett iq-test förra vecka. OBS! Vill att alla ska ta det. Så kommer jag säga det – det togs en återställare och det kändes fasiken lite lättare efter det. Vi åt go mat och MÅDDE. Förlåt men miljön i denna stad , den är liksom SÅ MYCKET mer levande. Det är liksom jag vet inte, riktiga människor som lever riktiga liv. Vi sittrade på folk i timmar. Allt pga 1. Dom var så mycket mer snyggare. 2. Hade så mycket liv i lille själen. Med vänliga hälsningar två bakfulla individer.

Efter detta svassade vi om inför middag. Vi hade fått massa fina tips från Instagram. PS. Följ mig här. Vi började med en drink på hotellbaren. Det var absolut lite av ett trauma. Caroline beställde en hotshot – fick en shot som bestod av kallt kaffe och nån typ av konjak. Sen gav vi oss ut på stan. Vi hamnade på ett ställe som hette Osteria Qui. Det dracks Limoncello Spritz (IGEN!!!!), jag åt en otrolig pasta och Carro förälskade sig i bartendern. Tråkigt att jag förstörde alla chanser för eventuell romans. Sen hamnade vi på en annan bar – drack ett glas. Och dansade hem igen.

Dagen där på var det två slagna hjältar som gjorde dom sista timmarna. Nån hade sagt till mig att man MÅSTE besöka & other stories i Malmö, att den är mycket bättre liksom. På så sätt blev det. Fyndade otrolig saker och sen blev det en lurre på stan. Vid 17 tiden hoppade vi ett tåg hem till stan. Det var sorgligt. En sak kom vi fram till – MALMÖ VI KOMMER TILLBAKS.

Det är otroligt att få spendera 48h med en bästis på ett sånt här sätt. Man hinner liksom avsluta samtal på, skratta så man gråter och liksom MÅ SKIT ihop. Man kommer liksom så mycket mer närmre. Otroligt var det. Saknar henne reda så att hjärtat håller på att gå sönder.

23

1 Comment

  • Reply Caroline 6 juli, 2021 at 10:29

    Låt oss aldrig prata om Reptilcentret igen, är fortfarande skärrad. Utöver det: 10/10 <3

  • Leave a Reply