film, tv & underhållning

Saker jag har läst och ätit i juni

30 juni, 2021

Min polare Fribbe ligger på mig att jag ska göra mer uppdateringar här. Dock tror jag att hon kommer hata detta inlägg. Men så får det vara. Det här med läsandet har varit lite stökigt. Jag har liksom alltid älskat att läsa, men så var det ju det här med att finna ro. Går icke. Men nu har jag liksom lite tvingat mig för att komma in i det. Och jag måste säga att jag älskar det. Så nu kan vi typ kalla detta ”lilla boktipset”. Tänker mig ett lite nytt koncept här i bloggen. Lite boktips + göttiga saker jag har käkat. Skriv gärna och tyck till om detta är en horribel idé.

Började denna månad med att läsa Mellan oss av Sandra Beijer. Valde just denna bok pga min skrivkurs. En uppgift vi fick inför sista kursdagen var att hitta en bok som är likt det vi skriver och att härma författarens skrivstil. Boken handlar om högstadiet, om drömmen att börja på nytt och liksom gå in i en period där allt ska hända. Den handlar om vänskap och tonåren. Trodde inte riktigt jag skulle bli så pass berörd som jag blev. Det gjorde liksom ganska ont att läsa detta. Minnen kom till ytan och allt kändes. Tycker helt klart att detta borde vara obligatorisk läsning om man börjar sjuan.

Har senaste månaden fått dille på kvarg med valfri frukt + granola från färsking. Fick ett rejält lager av frysta blåbär från mamma. Hon hade köpt dem av nån kvinna på marketplace(!?!). Bästa sommarfrukosten. Äter det rätt ofta till middag måste jag medge.

Läste också Men mest av allt vill jag hänga med nån av Linda Skugge. Lindas dagbok från tidigt 90-tal. Tydligen är boken lite halvsvår att få tag i. Hela besattheten kring denna bok började när min fd. kollega Anna pratade om den. Hon sa att kände ett sånt sug att läsa om den, antar att hon läst den när den kom. Min andra fd. kollega Steph tog saken i egna händer, köpte den på bokbörsen och lånade sen ut till mig. Den har stått i min bokhylla sen Februari – men NU. Måste säga att jag gillade den skarpt. I början tyckte jag det var lite småintimt nästan – som att jag tjuvläste liksom. Men det tog fart. Som tusan. Det kändes verkligen som ett tidsdokument. Linda är en sån ärlig röst.

Låt oss prata om Dafgårds köttfria köttbullar. Jo men det gjorde Leffe Mannerström bra. Otroliga är dom. Har liksom verkligen saknat bra köttbullar som vego. Kötbullar är allt – och så enkelt. Vill typ äta det jämt. Och det gör jag verkligen. Minst en gång i veckan , men för det mesta två. Ligger på typ 35kr för en påse. Så värt + en massa ketchup.

Och sen kom Tre kvinnor av Lisa Taddeo. Jag vill vara ärlig med att jag fortfarande är i startgroparna av denna bok. Men jag gillar den verkligen. Ett ärligt verk om det här med att vara kvinna, kärlek och liksom lusten. Älskar att prata lust. Boken känns viktig. Vill inte säga floskler som typ – kvinnor är så starka. För det är så uppenbart. Men bokjäveln känns i hela kroppen och någon typ av urkraft i mig vaknar till liv. Mäktigt är det.

Låt oss prata lite om jordgubbarna. Och hur jävla dyrt det är. Förlåt men ett rån. För att kunna köpa en ask krävs det typ att man sitter på ett fett arv eller är höginkomsttagare. Dessvärre sitter just ofta dom sakerna ihop – så det här med jordisar blir det nog inget mer av. Men fan vad gott det är. Älskar det. Jordgubbar med mjölk kommer förbli mitt absolut bästa snack.

12

2 Comments

  • Reply Frida 30 juni, 2021 at 23:08

    Tre kvinnor är min bästa bok

  • Reply Ulrika 1 juli, 2021 at 07:39

    hahahahaha det feta arvet som krävs för jordgubbsfrossandet! relaterar. du är så ROLIG, älskar det

  • Leave a Reply