Okategoriserade

Midsommar och höga kusten is the shit

27 juni, 2023

Då kör vi recap från årets helg. Är midsommar min bästa högtid? Jag tror det. Eller okej. Det kanske är påsken. Nejnej, det blir svårt nu. Och en annan sak, HEJ alla nya ansikten som har hittat hit. Låt oss kalla det Gabriella Skog-effekten. Så kul att många vill läsa om min upplevelse hos sveriges kändaste medium. Undra vad jag ska prova för spirituellt härnäst? Tips tas tacksamt emot. Uppdatering kring hela mediumgrejen, jag är fasiken helt såld. Har tänkt så mycket på det som sas. Gud. Är det nu det händer?

Vad hände på midsommar då? Efter två pissjobbiga möten så hoppade jag in i bilen för att hämta upp Hannes på Kungsholmen. Redan vi Norra länken började det bli kö. Samma sak, varje år. Att ta sig till Uppsala tog ungefär två timmar.  Jag spelade massa Taylor Swift. Min kille har numera lärt sig refrängen till Cruel Summer. Otroligt. Sen åkte vi bil i ungefär 5 timmar till. Det var så jävla mysigt. Babblade på, lyssnade på musik, grät en tår. Vi slutade liksom aldrig prata. Han är verkligen den bästa personen jag vet. Klockan 22:23 var vi framme vid Höga kusten, vid Hålviken faktiskt. 

Vi vaknade kl 10:30 dagen därpå. Sanna hade bakat bröd, Lisa skalade potatis på terrassen och Björn gick runt med verktyg och gjorde händiga saker. Solen sken och jag kände att det här var typ meningen med livet. Jag hade inget internet och jag var omgiven med folk jag älskar. All stress var som bortblåst. Vi var liksom vuxna på kollo. Och det var så mysigt. 

Folk började trilla in. Bror och Farbror t.ex. Smeknamn är en grej i vårt lilla gäng okej. Dagen fortsatte. Det lagades mat, dukades på bryggan och dracks drinkar. Klassiska midsommargrejer helt enkelt. Slogs av hur tacksam jag är att jag blev adopterad av detta lilla gäng. Top tre bästa saker jag fick av mitt ex. Evigt glad att jag drog vinstlotten i skilsmässan. Kvällen var lång. Lite som att det aldrig tog slut på något sätt. Tack livet för denna midsommarafton.

Men är inte midsommardagen den bästa dagen? Där snackar vi kollokänslan deluxe. Det var så kravlöst. Någon badade. Nån annan läste Kalle Anka. Vi satt i solstolar i timmar. Det tjattrades, drack saft och samtal avlöste varandra. Jag och Hannes paddlade kayak. Fyfan vad det var läskigt. Men kul. 100% sårad var jag när han sa “föredrar nog singlkayak framöver. På kvällen gjorde Elin hajkbaner. Och dom såg fan ut som skit. Men goda. När vi satt där framför brasan kl. sent tänkte jag “allt är för bra nu”. Synd att det tog mig så lång tid att komma hit. 

Jag slogs av hur roligt vi har med varandra. Det är liksom KUL hela tiden. Det här med att hitta vänner i vuxen ålder som är VILDAR, det är fan svårt. Som yngre är det liksom lättare. Man kanske pluggar ihop, eller jag vet inte bara möts. Ju äldre man bli, desto mer filter uppstår. Svårare är det liksom att hitta dom där sjukhuvden som är knäppa, smarta och älskvärda. Nånstans där på kvällskvisten sa Sanna “Det finns ingenting som chockar mig gällande det här rövgänget längre”. Det var fint. Det är en sån blessing på något sätt. Det här med roliga vänner. Det är så viktigt. 

Dagen därpå var det hemgång. Grät jag på vägen hem? Absolut. Det här med avslut. Inte min grej. Jag och Hannes stannade i ett fiskeläge Söderhamn. Åt en magisk lunch. Jag började kolla på hemnet. Sommarhus 2024? Vad tar jag med mig från midsommar 2023? 1. Lämna Stockholm oftare Elinor. Det är bra för dig. 2. Höga kusten är the shit. 3. Omge dig bara av vildar.

15

No Comments

Leave a Reply