film, tv & underhållning

Saker man har sett i Februari

23 februari, 2023

All makt åt Alderbro. Er okrönta expert i TV- och serievärlden. Lol. Jag är väl lite av en basic bitch gällande det mesta som har att göra med populärkultur. Gillar det som andra gillar. Men ändå. Nu jobbar jag ju iallafall med innehåll. Så något bör jag ju ha plockat upp iallafall kan man tycka. Det är ju kul att höra vad folk tittar på tycker jag. Så här kommer ett göttigt inlägg med saker jag har sett under februari månad: 

Händelser vid vatten

Nej med RYS all over the body. Så bra bra tyckte jag det var. Jag är ju besatt av allt Mikael Marcimain producerar och regisserar. Började gråta en gång när jag jobbade på SF och Upp Till Kamp kom upp på ett möte. Det som är så jävla trist att det tar liksom tre år mellan varje projekt. Hur som haver. Händelser vid vatten är inget undantag. Många har klagat på att den går långsamt. Håller inte med. Tycker det är en nerv som går igenom hela serien. Har suttit på nålar hela tiden. Och hur snygg är den inte? Jag ÄLSKAR ju allt som är 70-tal. Kostym, props och typ omgivning är tio av tio. . Asta August är jag förövrigt besatt av.   Men spoiler då: lite stressat slut. Ändå väldigt sevärd. Finns på Svtplay. 

Yellowjackets

Någongång har Stephan King sagt att detta är en must-see. Och jag håller typ med. Jag är lite kinking för läskiga saker och en regel uppkom väldigt fort när jag började titta på detta – se INTE på kvällskvisten. Blev så jobbigt att släcka lampan sen. Serien handlar om ett fotbollslag som är påväg till bortamarsch (alltså inte ligg), då deras plan kraschar mitt i ingenstans och dom blir strandsatt i universums läskigaste stuga. Nej men det är så bra. Konflikter gruppen i mellan uppstår, tänk er MÅNGA starka personligheter. . Serien har två parallella storylines – nutid och 90-tal (Då självaste kraschen utspelar sig). Sånt älskar man ju. Förutom en femstjärnig cast, otrolig garderob så är det en sån här serie där jag aldrig kunde ana vad som skulle hända härnäst. Något som är ganska ovanligt tycker jag. Finns på Skyshowtime.

Kan vi alla bara komma överens om att detta är real life Dan från Händelser vid vatten? Identiska personligheter.

Rörelsen

Slutet är nära. Typ så känner jag efter dokumentären Rörelsen som ligger på SVTplay. Att frihetsrörelsen existerar skrämmer skiten ur mig. Att dessa människor verkar, jobbar och finns runt mig är något som för mig är svårt att förstå. Vad som händer går liksom inte att förklara? Det måste ses och upplevas. Etnologen Kalle Ström följer under två års tid Frihetsrörelsen, en rörelse som tog fart under pandemin. Det pratas vaccinpass, frihet och önskan om hur en kvinna bör vara. Jag förstår att det låter pisstråkigt när jag beskriver detta. Men kan man beskriva dårskap på ett bra sätt? Förmodligen inte. Väldigt intressant iallafall. Finns på Svtplay.

En dag kommer allt det här bli ditt

Jag är en stort fan av Andreas Öhman. Regissören och Manusförfattaren bakom Odödliga, I rymden finns inga känslor och Remake. Och varför tycker jag att Andreas är ett geni? Jo det är enkelt. För att han plockar upp små och knasiga karaktärer som hanterar vardagliga och mänskliga problem. Andreas berättar historier om det vanliga livet. Och det tycker jag faktiskt är otroligt. Filmen utspelar sig i dom norrländska skogarna. Här ska en syskonskara komma överens vem som tar familjeföretaget, trots att ingen direkt känner för det. Förutom en magisk cast – vi snackar Karin Franz ( Laaaandy crush), Peter Haber och Liv Mjönes m.fl. – så tycker jag att tematiken är otroligt intressant. Syskonrelationer. Är det bara att jag är ensambarn? Som gör att jag är besatt av familjedynamik. Hur som haver. Gå på bio och se – går nog någon vecka till om ni har tur.

Veronica Mars

Är det bara jag som alltid re-watchar nått? Något gammalt och tryggt att sätta på. Min kärlek till Veronica Mars går tillbaks till 2007. Det gick på Torsdagar på SVT2 kl 20:15. Jag älskade det. Hennes witt, smarta skalle och typ coola attityd. Sen att hon kunde lösa mord. Nej men ni hör ju. Supermänniska. Visste ni förresten att serien är inspelad i San Diego? Där lilla jag bodde. I ett avsnitt syns mitt gamla apartment complex. Att det snart har gått 20 år sedan serien hade premiär på tv får mig typ att svimma. Gud jag har blivit så gammal. 100% värd slö-tv iallafall. Perfekt om man känner sig trött och redo för en verklighetsflykt. Finns på Viaplay.

Nu får vi vänta en hel månad på ett liknande inlägg. Stackars er. LOL, undra om bloggen fortfarande är vid liv då. Vi kan väl hoppas.

12

No Comments

Leave a Reply