Göttigheter

Vill ni äta med mig eller?

30 augusti, 2021

Alltså jag är ingen foodie. Jag kan liksom inte ta inspirerande och göttiga matbilder. Absolut, ibland försöker man. Men för det mesta går det rätt mycket åt helvetet faktiskt. Senaste tiden har det blivit mycket utekäkande och typ allmänt lyxande. Jag har haft Augusti som ursäkt. Lite som att när Augusti över går alla tillbaks till rutiner. Man kryper in i sina grottor och typ stannar där tills solen börjar lysa igen. Man kommer ju knappt se en själ framöver. Okej det var lite överdrivet. Men jag tror ni fattar. Iallafall här är lite små härliga saker jag har ätit på sistone.

Jag och min kompis Steph käkade middag på Folkbaren i torsdags. Folkbaren är en institutionen tycker jag. En plats för misslyckade musiker, drömmande reklamare och nån skådespelare från tidigt tvåtusental. Det är alltid tvåtusen grader i lokalen och VÄLDIGT hög musik. Men trevligt ändå. Jag år råraka och drack cava. Kändes extremt lyxigt för att vara en torsdag. Rårakan fick bra betyg. Många av rätterna kunde man också få som 1/2. Det gillar jag. Och typ snygga män där. Får man säga så? En extremt nyskild aura dock . Vill man ha en snubbe som har två barn varannan vecka är folkbaren stället för dig.

På fredagen åkte jag hem till mina föräldrar för kräftkalas. Gud vilket gulligt ord. Kräftkalas. Mamma sa det hela kvällen. Blir varm i själen när jag tänker på att jag fick komma dit. Det var havskräftor, räkor, rökta räkor, hummersoppa och löjromspizza på menyn. Det bråkades absolut innan middagen pga lite väl mycket på menyn. Efter maten låg jag på soffan och tog en obligatorisk gubbtuta. Hjälpte jag till med disken? Absolut inte. Är det bara jag som blir ett barn hemma hos mina päron? Helt oförmögen att hjälpa till med nått. Sen satt vi i soffan och kollade på kristallgalan. Jag som ÄLSKAR tv blir ju helt pirrig. Mina fd kollegor var nominerade för årets livsstilsprogram. Tyvärr ingen vinst. Gick och la mig prick när galan tog slut. När blev jag en sån tant?

I lördags vaknade jag hos mamma. Det övningskördes på morgonkvisten. Jag har numera kört i 50 km/h, kört i rondell och parkerat näst intill perfekt om jag får säga det själv. Har kört i lite mer än en månad nu. Det går bra nu typ liksom. Och jag har min första körlektion på onsdag. 100% HJÄLP på den. Det äts otroligt mycket äggmackor just nu – kanske den bästa frukosten. Lingongrova, med ägg och kaviar. Är som besatt. Lagom slafsigt. Läser Tripprapporter just nu av Tone Schunnesson. Gillar inte. Otroligt besviken. På kvällen tog jag en promenad runt söder. Landade i 16 832 steg.

I söndags vaknade jag på ett jävla humör. Rövens röv var det. Jag kände mig bråkig, skör och tramsig. Allt blev som en tung tung sörja. Det kändes liksom. På eftermiddagen kastade jag in handduken. Det gräts nån timme. Sen kändes det lättare. Känslorna sitter utanpå på söndagar helt klart. Tack gode gud att jag hade bakat kärleksmums dagen innan. Det kanske åts en, två och tre stycken. Förra veckan var kämpig. Som tusan. Låt oss kalla det en mindre kris. Ny vecka, nya möjligheter. Värre kan det inte bli.

NU ska jag kolla på Zebrarummet. Jag vet inte riktigt hur jag känner för serien egentligen – men den har nått. Den har helt klart nått.

21

No Comments

Leave a Reply