Listor och sånt trams

Den oändligt långa höstlistan

1 september, 2021

Bästa Gabriella delade denna lista på sin blogg. Som hon i sin tur hade lånat av nån annan. Så jag tänkte. Äre ok om jag också lånar den? Tror det. Idag är det iallafall första september och hösten är officiellt igång. Vad hade passat bättre? Jag kör.

VILL FOKUSERA PÅ:

 • Jobbsituationen. Vill landa ett jobb som känns härligt, spännande och kreativt. Vill vara på en plats där jag kan tänka mig att stanna ett tag. Växa som person osv. Jag vill också känna att jag är påväg lite. Jag har så mycket inom mig som måste få komma ut typ.
 • Sunda vanor. Lille jag har varit ledig ett tag nu. Ett drygt och långt sommarlov har gjort gott. Men låt oss säga att det har varit mycket av det goda. Det är ju en quickfix, men min hjärna mår ju liksom P av sånt. Måste ut och röra på mig mer, äta vettigt och vid bra tider och typ ta hand som själen.
 • Relationerna. Vet ej om det är pandemin. Men det känns verkligen som att många mår P. Många känner sig ensamma, trasiga eller bara lite stökiga. Jag har varit dålig på att vårda mina relationer. Kanske beror det på att man inte ses lika ofta? Jag vill bli mer närvarande. Kanske lite snällare också. Och prioritera rätt. Har varit dålig på att prioritera.

SAKER JAG VILL HA MER AV:

 • Sena nätter. Nog för att jag är rätt övertygad om att mina partyfasoner kommer se rätt annorlunda ut än vad de gjorde innan pandemin så längtar jag efter fest. Har absolut ett visst sug att trängas på klubb. Men tror det suget kommer vara mättat efter typ två kvällar på nån svettig klubb runt Stureplan. Jag saknar mer aw’s som blir till middagar som blir till drinkar. Jag saknar middagar hemmas hos vänner när vinet aldrig tar slut. Jag saknar att spontant ses i nån bar en torsdag efter jobbet. Snart kanske det är runt hörnet.
 • Tid från stan. Jag är en trygg person. Hänger gärna i mina kvarter osv. Men jag vill prioritera lite tid från stan. I höst kommer min mosters hus i skärgården stå tomt. Och jag längtar innerligt att ta bussen dit en fredagskväll. Hänga där. Kolla linjär-tv. Tända brasan. Ta promenader. Sova länge. Jag vill också vara mer på landet. Hälsa på Sanna i Övik. Vara borta liksom. Jag behöver skippa Stockholm mer
 • Vara okej med att inte göra nått. Även om jag spenderar mycket tid med att liksom ligga raklång i soffan och ba scrolla på telefonen. så gör jag det med extremt dåligt samvete. Tänker att jag typ borde hitta till en plats där jag inte går runt med konstant dåligt samvete. Jag vill känna mig lugn och trygg inte hela tiden att jag MÅSTE vara påväg.
 • Jag vill fan se mer tv. Alltså jag ÄLSKAR ju underhållning och strävar efter att faktiskt jobba med scriptat innehåll. Jag har haft svårt att titta på saker själv ganska länge. Känns typ lite sorgligt. Jag vill gå ALL-IN i tv-tittandet. Det är ju typ mitt enda intresse. Låt en frossa i det. Jag ser fram emot den nya säsongen av The Morning Show & Scenes from a Marrige pga ÄLSKAR originalet och typ threesome för att det känns otroligt rått.

VILL HA MINDRE:

 • Dålig stämning. TBH har jag inte varit på en bra plats på ett tag. Mycket tid har gått till en inre stress, oro och en lite dåligt humör. Innanför bröstkorgen har det varit mycket som känts skavigt. Fan vad jag varit skör, bråkig och rätt sur i bland. Under den senaste tiden har det känts lite lättare. Men fasiken vad jag inte vill vara den personen. Jag som liksom brukar vara sprudlande, glad och rätt positiv liksom.
 • Inre stress. Min urmoder är övertygad att jag har drabbats av en tidigt 30-års kris(27,5 om en vecka. Men vem räknar) Jag har som en konstant inre stress i kroppen. Kommer jag hinna allt jag vill? VAD vill jag egentligen? Vem är jag? Vad ska jag ägna mitt liv åt? Nuet blir längre och längre bort. Vill bota den inre stressen.

VILL TITTA PÅ:

 • Skräptv som handlar om att hitta kärlek. Evigt peppad att svenska The Bachelor och mitt all-time fave program Bonde söker fru kickar igång snart. Har längtat efter stela dejter med trevande samtal som leder till nån blöt kyss. LÄNGTAR.
 • Goa draman i snygga miljöer med starka repliker. Ni vet relationer, konflikter och sen gärna nån typ skilsmässa på det. Jag vill ha tunga saker. Saker som är välskrivna. Sånt som känns i hela hela hela själen. Sånt man tänker WOW inför. Gärna danskt. Gud vad jag fullkomligt älskar danska saker.
 • YA om första kärlekar och on&off-romanser. Vill götta mig serie och filmer om stark kärlek, mycket hångel och ett jäkla massa velande. Är t.ex. orimligt pepp på TVÅ SYSTRAR. Don’t know why faktiskt.Plus. Det får gärna vara svenskt också.
 • YOUTUBE med riktiga personligheter. Är så lätt att hamna i Bibbz-träsket. Och det är ju underhållning absolut, men också lite destruktivt. Jag vill se göttiga saker med folk som har lite liv i blicken. T.ex. min favvoperson Siri Barje har startat youtube. IN och följ.

VILL LYSSNA PÅ:

Finns EN lista och det är Middag hos Hurricane

VILL LÄSA:

 • Göttiga feelgood saker som inte känns för töntiga. Viktigt att det inte känns för töntigt.
 • Saker som talar till hjärta och själ. Gärna med ett smart språk.
 • Mina egna saker. Har börjat med ett asroligt projekt. Detta är ju 100% skryt. Kommer aldrig bli nått. Men ändå.

VILL ÄTA:

 • Mat med sås. ÄLSKAR mat med sås. Gärna så färglös sås som möjligt. Man ska liksom känna att man inte är nyttig. Det ska bara kännas tryggt och lent på själen. Typ grytor med mycket grädde och typ servera potatis till.
 • Efterrätt. Jag är dålig på att äta efterrätt. Det blir ofta halvkass försök. Man slarvar pga man bor själv. Vill baka saker. Server i fina fat. Och gärna toppa det med grädde. Vill liksom att det ska kännas lyxigt. Inte slappt. Det ska vara fint.
 • Kall potatis. Hörde i nån podd att man skulle äta kall potatis vid IBS. Typ 1 -2 potatisar om dagen. Det var något med stärkelserna. Det är tydligen den ”nya”.

VILL DRICKA:

 • Torrt och kallt vitt vin. Jag är rätt avtänd på alkohol efter sommarn. Vill typ bara känna mig ren . Detta kommer väl hålla max en månad till. Men om det nu ska förtäras någon typ av enhet så är det vitt som gäller. och kallt ska det vara.
 • Hemmagjord saft eller must. Sockertorsk som man är vill jag nu bara dricka en massa saft. Friska saker som känns fräscha och snälla. Gärna med smak av rabarber eller äpple.
 • Fanta lemon zero. Jag är besatt. ungefär 70% av min tankekraft går åt att försöka hitta denna exklusiva dryck. Finns den att köpa någonstans? Tvivlar starkt. Finns typ enbart att köpa på Maxi Nacka. Och HUR ofta är man där?

VILL HA PÅ MIG:

 • Lyxiga mjukiskläder i dyra material. Det ska kännas lent mot kroppen. Ingenting får sitta åt. Och man ska liksom inte skämmas om man öppnar dörren. Måste också hitta en bra hemmafrisyr . HUR satan är en bra hemmafrisyr som är liggvänlig? hihi.
 • Bra set som ser exklusiva ut men inte kostar en månadshyra. Typ detta.
 • Klänningar som klarar ett viktigt jobbmöte – drinkar & terapisnack med vännerna – och en het dejt på en italiensk krog i Hornstull.

VILL LÄRA MIG:

 • Att köra bil. Jag vill liksom bara lära mig en sak. Och det är att köra bil. Just nu känns det som en omöjlighet. Nått jag aldrig kommer klara. HUR trist är det inte att plugga teori egentligen? Och backa runt ett hörn. Hur jävla dyrt kommer inte detta att bli egentligen?

VILL HÄNGA:

 • På live-spelningar. Gick förbi ett brasiliansk krog här om dagen. Musiken dånade ut på gatan. Blev först chockad. Sen lite irriterad pga högt. Och sen ba SVINpirrig. Livemusik är så göttigt.
 • På stan. Och shoppa. Med mina vänninor. Jag och Carro upptäckte det roliga att gå på stan tillsammans. Man gör ju inte det längre. Man klickar liksom bara hem saker online. Jag vill gå i flotta butiker. Prova saker. Ta en vinlunch. Köpa nått fint. Ni fattar.
 • På Spa. Jag och H pratade om det. Myset i att gå på nått ställe med zenmusik, simma i nån pool, ligga på en sån där varm stol och kanske unna sig en behandling. Gud att få gå på spa. När händer det?

UTFLYKTER & RESEMÅL:

 • Vill åka till typ Österlen med den jag är kär i. Gärna typ sista helgen i september. Bo på nått B&B. Sitta på stranden i nån stickad tröja. Gå på nån hipp krog off-season. Hålla hand och ba myza.
 • Köpenhamn. Dricka GT’s i nån bar, röka inomhus och ha svarta coola kläder.
 • Va mycket på landet. Äta frukost i timmar. INTE gå i skogen pga björnrädsla och åka till silvergruvans loppis.
 • Åka ut till söderort mer och utforska. Har landat i att lilla jag kommer nog behöva flytta ut en bit från stan. Vill upptäcka Enskede, Tallkrogen och Bagis mer.

21

4 Comments

 • Reply Carro 1 september, 2021 at 10:23

  Ja vad hände med våra shoppingrundor vi skulle ha en gång i månaden?

 • Reply Nicole 1 september, 2021 at 20:15

  Fanta Lemon zero säljs på Willys! Handlat både på den på Götgatan och Hornsgatan!

 • Reply Anna 2 september, 2021 at 22:37

  Börja jobba på NENT! Är ny där själv! Du verkar så härlig, hade säkert varit superkul!

 • Leave a Reply