min helg Vardagsbabbel

Att vara en Swiftie & Första sommardagarna

20 maj, 2024

Hej hallå! Nu är det försommar och jag har aldrig varit gladare. Det har varit kämpiga veckor, det vill jag vara ärlig med. Men jag har nog kommit att inse att det är en del av livet, det där kämpiga. Det handlar om att dansa i stormen, eller vad är det man säger. Så krystat som det känns att skriva just de orden så ligger det nog sanning bakom det. Okej, så vad har hänt på sistone?

Jag och min kille tog bilen till Torö. Sist jag var där var jag 15, så det var ett tag sedan. På den tiden var jag inte så impad av öliv. Nu var det himlen på jorden. Allt var så vackert. Jag kände bara en känsla i hela kroppen. Typ: här ska jag ha ett hus. Startade ett Avanzakonto direkt när jag lämnade ön. Nu ska det sparas. Lär väl nå målet 2074. Men ändå. Förresten, har ni smakat Glassbåten med rabarber och kardemumma? Smakade som en sommardag. Godaste jag varit med om.


Det är så fint det här med att åldras, och lite läskigt. Man drömmer om nya saker, som sommarhus på vackra öar. När blev det så? Förresten, jag skapade en otrolig spellista under vår lilla utflykt: Bilbangers för millennials. Tror ni min kille gillade den? Nja, han var inte så tjusad när jag gick loss under Unwritten. Vår ålderskillnad blev väldigt tydlig.


Häromdagen tog jag bilen till Sala. Frisk luft och nya perspektiv. Jag har lite svårt att vara i stan just nu, känner mig instängd på Södermalm. Tack gode gud för mitt Yellowstone, en timme från stan. Hagar med hästar, lammungar som kommer när man ropar, och åsnor som följer ens varje steg. Familj kan vara svårt; ibland är man i ofas. Men vi börjar hitta tillbaka. Det är fint

Mina ledord för sommaren ska nog bli Miley Stewart summer. Det trendade redan förra sommaren. Jag vet. Men det kommer passa mig perfekt: färska ägg från gården, tidiga morgnar och frisk luft. Bra för hjärta och själ.


I lördags var det en stor dag. Jag skulle på Taylor Swift-konsert. Jag har varit ett fan sedan jag var 13 och låten Our Song, släpptes. I många år var det pinsamt att gilla Taylor. Nu är det inte det längre. Det känns som att jag har vuxit upp med Taylor, som en kompis på avstånd som har sagt rätt saker vid rätt tillfällen. Som har stöttat och backat mig. Jag var så gråtig redan på morgonen. Det kändes som en stor dag. Jag tänkte på alla gulliga småtjejer som köat och peppat. Då brast det. Hon är så god. Fan, nu blir jag blödig igen.


Jag klädde mig i Lover-eran. Det är min bästa skiva, tror jag. Ja, den och 1989 samt Midnight. Vad ska jag säga? Konserten var otrolig. Jag grät ett par gånger. Det var en sådan puls i arenan. Det kändes så ärligt på något sätt. Riktiga människor som visade riktiga känslor. Det händer så sällan nu för tiden. Ingen fasad. Bara, jag vet inte, mänsklighet. Jag har alltid sagt att Taylor är för oss töntar. Vi som känner mycket, inte hängde med det coola gänget och drömmer stort. Jag är så stolt att vara en av dem. En swiftie.

Jag hoppas att jag en vacker dag kommer stå i mitt kök, kanske i mitt sommarhus, kanske på Torö. Jag hoppas att jag har en dotter eller son. Att vi dansar i köket och skrålar till ”Out of the Woods”, ”Karma” eller ”Love Story”. Jag kanske säger något i stil med ”Ni vet när jag var på Eras Tour……” och de bara ”Vi veeeeet”. Men egentligen är de så jävla avundsjuka. För alla önskar att de fick uppleva det. Den maffigaste turnén i modern tid. Och där var lilla jag.

13

5 Comments

 • Reply Clara 20 maj, 2024 at 13:41

  Så fint 🩷 lite äldre än du och bara börjat upptäcka och uppskatta TS på senare år. Var också där i lördags och ja det var så fint att se alla visa känslor och inte försöka upprätta en cool girl-fasad 🩷
  Önskar dig en riktig Miley Stewart sommar!

  • Reply Alderbro 20 maj, 2024 at 14:14

   Clara! Blir så glad av att höra det. Inga coolingar bara hjärta. 💗

 • Reply Alicia Törnfeldt Ahl 21 maj, 2024 at 07:01

  Hade du sittplats? Jag tror att jag isåfall satt precis i närheten av dig!

  • Reply Alderbro 21 maj, 2024 at 08:27

   Yes hade sitt! Vad kul! Absolut lite lökiga platser, men så kul att vara där 💗

 • Reply Något som liknade Covid och två dagar På Scandic rubinen | 27 maj, 2024 at 16:00

  […] nästkommande dagarna spenderade jag i soffan. Det var ett fall av den såkallade ”taylor-sjukan”. Tydligen är jag väl inte den enda som insjuknat. Vi är ett par stycken. Halsont, feber och […]

 • Leave a Reply