Babbel

Ett fall av mytomani

16 april, 2021

Låg i gräset på Nytorget och drack en Kombucha här om dagen. Kombucha från Bagarmossen med smak av ingefära och fläder. *OBS! Jag är Sveriges pinsammaste människa. Där kom min polare D förbi, vi surrade artigt och frågade vad den andra har haft för sig under den senaste tiden. Och där nånstans kom universums största lögn. Lider jag av mytomani?

”Jag har övningskört massa på sistone. Ska köra upp på måndag faktiskt” säger han

”Jag övningskör också” säger jag

”Fan vad kul. Mycket eller?”

”Alltså okej jag har inte suttit bakom ratten än. Men jag har gått handledarkursen”

Ni fattar. Katastrof. Rövkortet, eller körkortet som det heter i folkmun är min största ångestpuck. Det känns more likely att jag kommer besöka månen än att faktiskt ta ett körkort. Varför känns det så svårt? Körkortet har varit ångestmoment i olika delar av mitt liv. T.ex. När jag bodde i Kalifornien och inte kunde köra från A till B – ett ställe där man bör kunna köra bil. När jag jobbade med tv och det hade varit SÅ mycket enklare att bara kunna hoppa in i en bil och ”lösa” saker. När det är tusen grader varmt i stan på sommarn och man ba vill kunna FLY till en playa i diverse grannkommun. Låt oss inte ens tala om stressdrömmarna jag drömmer om att jag kör bil fastän jag ej har körkort. HUR svårt kan det vara?

Så kom gärna med era tips. Hur tar man körkort när man är 27 och livrädd för allt som har en motor? Tips på intensivkurser, appar, lärare( Helst Stockholmsområdet) eller ja körtkortsdoula. Ge mig allt ni har.

1

11 Comments

 • Reply Gabriella 16 april, 2021 at 16:38

  Laddade ned appen ”Ta Körkort”, kostar typ 300 kr men hjälpte verkligen!! Mycket roligare än de där pisstråkiga böckerna. Övningskörde massor med pappa men vi bråkade mest, när det verkligen lossnade var efter att jag köpte 10 svindyra lektioner och tog dem ganska intensivt. Bytte lärare ett par ggr, gör det om ni inte klickar!! Dagen innan min uppkörning var min favoritlärare sjuk, och jag fick öva med en riktig f*tta (ursäkta franskan). Han ba ”Du kommer aldrig klara det imorgon, du behöver minst 10 lektioner till”.. man ba… ok? Tack för peppen? För sent för att avboka liksom. Men tji fick TOR för jag klarade det med bravur!!

  • Reply Gabriella 16 april, 2021 at 16:39

   och OBS!!! klart du kommer klara det! mvh en som kuggat uppkörningen 3 ggr (innan jag köpte körlektioner alltså). Har Sveriges kanske dyraste körkort men är jättebra på att köra bil nu, samt älskar det!!!!

   • Reply elinoralderbro 19 april, 2021 at 09:19

    Alltså dina råd är OTROLIGA. Låt oss säga att appen redan är nedladdad. Är det bara jag som tycker att alla som liksom har haft lite av en kamp med sitt körkort generellt är bättre på att köra? Länge leve de dyra körkorten.

 • Reply Linn 16 april, 2021 at 17:31

  Haha, åh känner igen mig. Tog när jag va 26 i gbg. Mitt hetaste tips är körskola, körskola, körskola. Pissdyrt men alltså. Säkerheten en känner när nån som sitter bredvid både kan växla, bromsa och gasa. Dubbelkomando 👌🏼 om ekonomin tryter så tipsar jag om körskola först för att bli lite säker och sen köra med nån i din närhet. Alltså lycka till. Det går men det är jobbigt. Det får va det.

  • Reply elinoralderbro 19 april, 2021 at 09:22

   Alltså finis <3 körskola blir det, man vill ju på nått sätt rädda ens nära relationer och inte riska dom för mycket.

 • Reply Emmy 17 april, 2021 at 18:27

  Är 35 och har ej körkort än hehe. Så man klarar sig!! Men med det sagt har jag också ångest över detta 😅

  • Reply elinoralderbro 19 april, 2021 at 09:24

   Alltså detta är skönt att höra det med <3

 • Reply Viktoria 17 april, 2021 at 19:56

  Är 38 och har uppkörning 1 juni. Börjar få panik nu. Har kört sen i september (både körskola & privat) , men inte speciellt intensivt (pga hatar det). Men tänker att nu måste det gå. Känns jobbigt att i vissa lägen vara beroende av min man el mina föräldrar.
  Kanske inte så upplyftande kommentar men ville typ säga heja dig/heja oss! Du är inte ensam! Lycka till!

  • Reply elinoralderbro 19 april, 2021 at 09:26

   Tycker typ att det är SJUKT befriande att höra att du hatar det. Är med dig i beroendegrejen – fan vad man hatar att ringa sina päron när man ska till typ IKEA eller plantagen. Jag hejjar på dig. Detta kommer gå galant. <3

 • Reply Hej från sommarlovet igen - Elinor Alderbro 13 juli, 2021 at 10:23

  […] Nej men det här har varit en ångestmoment för mig. En del av er kanske till och med minns detta inlägg. Jag och Mamma begav oss till Hellasparkeringen för att köra cirka 2 miljoner varv runt […]

 • Leave a Reply