Listor och sånt trams

Vad är det som sker? En lista med en jäkla många VAD.

18 februari, 2023


Vad fan är problemet? Jag har drabbats av akut genans gällande the return of elinoralderbro.se. Att radera blogghelvetet kändes som det enda alternativet ett tag. Men nej nu är jag nog här för att stanna. Stephanie rung, mitt kreativa mastermind, hon som kan renovera och är en AD (vad har man ens för vänner) , hon har gjort en ny look för denna sidan och jag har börjat göra listor på saker jag vill skriva om. Påtal om lista – här kommer en klassisk blogglista. Så ni liksom får ta tempen på mig och min hjärna. 

Vad gör du just nu?

Just nu ligger jag raklång i soffan. Tvn står på. Något gammalt avsnitt av Veronica Mars är igång. Jag har det här doftljuset tänt.  Det luktar rent och otroligt. Egentligen är jag lite halvstressad i själen. Försöker mörka det med att planera saker jag vill titta på i helgen och kanske laga . Med största sannolikhet kommer inget av detta ske. En helg kommer passera och måndag kommer att vara där helt plötsligt. Det är väl ungefär det som brukar ske här i livet.

Vad skrämmer dig?

Att bli bortvald av sånna jag tycker om. Gud vad sånt håller mig vaken om natten. Lever med en ständig rädsla att folk bara ska sticka. Sen är jag rädd för att bli glutenintolerant. Nej usch. Kan inte tänka på det. Är detta issues jag ska diskutera med min psykolog? 

Vad peppar dig?

När saker går fort. Inspirerande människor som liksom får en att känna att allt är möjligt. Kan också bli typ sjukt inspirerad av när typ Oprah pratar floskler. Beskyller min “Murican” – side för detta.

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?

Hahahahah gud. Vad är det ens för fråga? Jag tänker att jag sitter som typ innehållsperson på typ en streamingtjänst eller på ett bolag. Jobbar med manus, regi och typ innehåll för film och tv. LOL. Är “kreatör”. Är ju typ 34 då…. Hjälp?!? Jag kanske är någons urmoder då. Eller inte. Hoppas att jag är. Ha en liten Blanka eller nått. Det skulle få vara fint. Det är ju en huvudsyssla så att säga. 

Vad får dig att gråta?

Vad som helst. Här om veckan grät jag som en toka pga att det var så jobbigt att min kille “hade varit liten”. Tänkte på Lilla H. Blev så blödig. Hans reaktion var något i stilen med “Och vad vill du att jag ska göra åt saken?” Otroligt okänsligt tyckte jag. På gränsen till iskallt.  Grät efter ett möte här om dagen pga att jag kände mig lite överväldigad. Grät när jag fick alla hjärtans dag blommor av mina päron. Nej men det var så fint. Grät av denna tiktoken. Fan det finaste någonsin. Pappor <3  Att få mig att börja böla är inte direkt en bedrift. 

Vad måste du ha hemma i matväg?

Jag är en sån periodare när det gäller allt. Ägg har jag alltid hemma. Och smör. Och knäckisar. Och fiskpinnar. En liten fiskpinne när allt krisar är typ det lenaste mot själen. Som en varm kram. 

Vad läser du just nu?

Daisy Jones & The six. Om vi säger såhär. Är inte imponerad. Trodde det skulle vara liksom cool rock & roll. Stevie Nicks mys liksom. Men just nu är allt ba cringe.  Hur kan det vara en bästsäljare? Läser också Naturen av Caroline Ringskog. DÄR pratar vi kvalitativt innehåll. 

Vad är skönt?

En tom mejlkorg, när man typ har överlistat bakfyllan en söndag eller när man har klarat något som har skrämt en lite. Skönt är en känsla som infinner sig ytterst sällan. Men när den gör det. Kanon Och dom som säger “det är skönt att träna” – ni behöver vård. 

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?

”Halloj” –  Vem e jag? 

Vad är du avundsjuk på?
Folk som kan leva på sin hobby eller passion. Folk som är sann mot sig själva. Folk som är orädda. Folk med bra metabolism. Folk som har lätt för att lära sig saker. Folk som aldrig ger upp. Och folk som inte är rädd för att gå till tandläkaren. Gud vad jag är avis på er. 

Vad brukar folk kalla dig?
Norpan säger min kille ibland när jag är ynklig. Och med kniven mot strupen kan han absolut säga älskling, men det är typ ytterst sällan.  Alderbro kan någon säga ibland. Hurricane kan komma ibland. Annars är jag nog en rätt smeknamnsfri person. 

Vad är det viktigaste som finns?

Att man är snäll. Och ärlig. och kan säga förlåt samt mena det. Grunden till mänsklig värme skulle jag säga.

Vad är ingredienserna för en bra utekväll?

En bra utekväll kräver peppiga sms dagarna innan. Ett pirr för självaste mötet så att säga. Allt kretsar kring förspelet. En bra outfit. Behöver inte vara topnotch. Men liksom ändå en stabil outfit. Gärna liksom officesnygg + bra läppstift alternativt stort hår. En göttig förfest där Carro spelar gamla godingar från tidigt två tusen och mat + bubbel flödar. Ofta är förfesten trevligast. Så försök stanna i den. Sen något roligt ställe, gärna otippat. Jag och min kompis Steph hamnade på Aifur, ni vet E-types vikingbar en gång kl 11.30. Det var så KUL. Ha en lista på mobilen på knasiga ställen som har öppet efter kl 1. Sluta dricka vin efter kl 12 för att undvik illamåendet. Gå hellre på en skinny bitch eller favoriten Vodka redbull. Gå på eventuell temakväll. Typ Natten, Demokratiskt Dansgolv eller typ Countryklubben. När klockan säger 02.30 och nån säger efterkaka. Svara JA. Älskar efterfest. För det mesta. Skråla till What’s going on eller Wuthering Heights tills någon rik lirare i din BRF ber dig dämpa musiken. Dom har också levt glöm inte det. 

Vill säga att den här kvällen händer ytterst ställan. Kanske någon gång i halvåret året typ.

Vad är det gulligaste som finns?

Alltså jag vet inte. Djur tror jag generellt. Väldigt svag för små djur som gör, jag vet inte, saker. Älskar när man ser riktigt gamla människor interagera med små barn. Det är så jäkla starkt. Och äldre män som gör saker – t.ex. när massa gubbar spelade blås från Benny Anderssons orkester i förra på spåret. Kolla här om ni vill dö gulldöden.

Vad såg du senast på en scen?

Jag såg Andra Akten på Dramaten här om veckan. Rolf Lassgård var där. Och Lena Olin. Det var en så jäkla het stämning. Jag tänkte. NU peakar mitt liv. Jag befinner mig i samma rum som två legender. Sen satt Jonas Karlsson på raden bakom mig. och Tommy Körberg längre ner. Och där mina vänner, där har vi dagens skryt. 

Vad vill du rekommendera?

Att inte börja plugga för tidigt. Att inte börja ha riktiga eller välbetalda jobb förens man passerat typ 28. Plocka inte på dig dyra vanor. Och gå på bio oftare. Så himla mysigt. 

Det mina vänner. Det var årets första lista. Med största sannolikhet kommer det att bli flera. Jag gillar listformat. Och om det är något jag lärde mig under min kommunikatörsutbildning är det helt klart att listor genererar klick. Inte för att det är viktigt. Men ändå. Nu ska läggan storstädas och jag göra mig lördagsfin.

18

No Comments

Leave a Reply