film, tv & underhållning

Två sekunder från att lämna allt

22 mars, 2023

Ja, jag är två sekunder för att sälja allt, säga upp mig och typ skaffa en bräda. Jag beskyller tredje säsongen av Outer Banks. Ursäkta, HUR bra? Som Carro hade sagt. “Det är väldigt off brand att du gillar det…” Ja det må så vara. Men HELVETE vad bra det är. No joke. Det enda jag tycker är töntigt är John B. Hela hans existens stör mig, vi ska inte ens tala om hans namn. Anyways. Jag älskar ju serier som utspelar sig i sommarstäder. Det finns något otroligt spännande i det. OBS! Beskyller mitt ex för detta. Han var från liksom Stockholms svar på Outer Banks. Okej LOL. Absolut inte. Men liksom lite. Exempel på serier i “sommarstadsmiljö” t.ex. The Affair, Skärgårdsdoktor (relevant exempel) och Bloodline.

Så varför älskar jag detta? Det är enkelt. Det är “I don’t give a fuck attityden” till livet. Det kravlösa runt skrotandet, tomma schemat och hela konceptet av att leva nära dom man tycker om. Det är så långt från min verklighet, to be honest. Vilken sorg dock. Här sitter jag. Har möten inplanerad mellan 11 – 15:30, back to back. Dagarna i ända. Man äter någon matlåda som är ljummen och fullkomligt kutar ut för 15 minuters solsken. Sen är det tillbaks igen. Med lite tur hinner man träna på kvällen. Allt för att sedan göra om skiten. Det är KUL, för det mesta. Men ibland kan jag inte låta bli att tänka. Är det här allt som blir så dör jag… Sanna har ibland refererat till mig som en bohem i Rodebjerkaftan. Det ligger så mycket sanning i det. Men ändå, låt en liten tjej drömma lite ändå. 

Okej men tillbaks till Outer Banks. Vad är det jag älskar? Ja allt förutom John B kanske. Side note, om man googlar Outer Banks är det andra sökordet Aesthetics. Och to be honest, det är väl precis jag gillar. Helhet. Det är ju liksom estetiken. Hur allt hänger ihop. Allt från det oborstade håret, till tapeten på väggen till sätet i bilen. Det talar till mig så jävla mycket. Det är kanske mitt inre som gör revolt mot mitt vuxna jag. Hon som har en bra lön, tvättid kl 17-22 samt har helgplaner.  Nedan har jag listat de tre saker som jag älskar mest med denna tramsiga serie:

STILEN

Utöver det oborstade håret så är det så mycket jag älskar med denna stil. Absolut lite smalskryt, men så är det kanske bara. Vad vet jag. Har alltid varit pro ett mode som bygger på att du har badkläder under. Det är härligt tycker jag. Blir så glad av det. Älskar det otroligt enkla. Dom slitna blåjeansen. Eller den blommiga kaftan. Det är så elegant och enkelt på något sätt. Noll procent tillrättalagt. Det bara är. Och smyckena. Så omaka. Älskar det. Massor av allt. Det är inte bara en ring. Snarare 50. Ett överflöd. Uppskattar. Och håret. Jag har ju ett rätt… Låt oss kalla det vilt hår. I Outer banks har vi också vilt hår, på precis alla. Lätt oborstat och kaosigt. Jag tror inte att det går en scen utan att någon har en dread light. Uppskattar. Abso. 

AKTIVITETERNA 

Det är inte bara slentrian supandet som lockar. Det är väl mer än så, även fastän det verkar otroligt trevligt med med. Men dom bara är. Någon ligger i en hängmatta i typ varenda scen. Är inte det en livsstil att sträva efter, nej men då vet jag inte… Okej jag är ingen surftjej, kommer kanske aldrig bli. Även om det är en önskan. Men det är verkligen något som jag älskar med strandlivet. Och båtåkandet. Är det inte bäst? Det är så rofyllt. Gud, vad originella tankar. 

HEMMET

Alltså John B’s hus i mitt hjärta. Vill copy pastea. Nej men trägården på kvällskvisten, magiskt. Sa till Berka att jag skulle skaffa ett “surf shack”. Hon skrattade inte. Hon var väldigt positiv Men hon påpekade att det skulle bli lyxigt om det skulle vara mitt hem. Jag känner NEJ. Absolut inte. Vill att det ska vara litet, spartanskt och på gränsen till stökigt hela tiden. Drömmer om mörka träslag, gamla fönster och färgglada inslag. En utomhusdusch är ett måste. Hur fan ska man ha råd med det är den stora frågan? Vi kan ju ignorera faktumet att man typ inte kan surfa i Sverige heller. Lite detalj.

Okej. Med andra ord. Se Outer Banks finns på nettan. Ps. Ja, jag misstänker att detta inlägg är ett solklart fall av KRIS.

18

2 Comments

 • Reply Ajlia 28 mars, 2023 at 19:35

  Detta fall av kris har drabbat mig också. Jag följer ett youtube-par som lever van life och även om jag hatar tanken på husbil älskar jag allt de GÖR utanför. Lever sommar. Insuper sommar. Bohemar sommar. Och jag vill också köpa en bräda och dra.

  Mitt liv är så jävla mycket borstat hår. Orka. Tack för tipset, låter som min typ av krisserie.

  • Reply Alderbro 2 april, 2023 at 19:42

   Nej men man kan verkligen verkligen verkligen fastna i det där. Man kanske bara borde leva med det där oborstade häret.

  Leave a Reply