Listor och sånt trams

Årssummering 2023

31 december, 2023

Det här har nog varit det absolut konstigaste året i mitt liv. Det har varit toppar och dalar hela tiden. Jag har varit så glad. Och sen har jag varit så ledsen. De olika känslorna har liksom bytt av varandra på ett sätt. Jag har känt mig så långt ifrån mig själv ibland. Som ett spöke av mig själv. Jag har varit så trött. Och trasig bitvis. Saker som var totalt oviktiga tog för mycket plats. Fel människor tog för mycket plats. Sen kom jag till en punkt när jag helt plötsligt började drömma igen. Hittade en egen lunk. Och började se saker för vad det egentligen är. Det jag har lärt mig av det senaste året är att man kan sällan kontrollera saker. Saker tenderar alltid att bli helt annorlunda ändå. Men här kommer i alla fall en liten summering av årets som kom och gick:

Jag reste mycket i jobb. Jag kände mig bitvis rätt glassig. Jag reste runt på jobb. Ibland i Köpenhamn. Till Amsterdam. Jag kände mig lite som att jag lajvade vuxen. Som att jag skulle bli påkommen. Typiskt impostorsyndrom.

Jag och Hannes har varit på en så otroligt bra plats. Double income no kids. Jo tack. Vilken tid det är. Vi är så fina mot varandra. Och vad kul vi har.

En av mina bästa vänner berättade att hon skulle ha barn. Jag grät som en tok. När babyn väl kom grät jag ännu mer. Det är en ny era i mitt liv. Vänner med barn liksom.

Jag spenderade tusentals kronor på terapi. Jag är så mycket starkare än för ett år sedan. Jag är så stolt över mig själv. Jag har ghostat min psykolog sen i oktober. Vi skulle höras lite senare. Senare har inte kommit än.

Jag började gå på gymmet oftare. Och med gymmet menar jag Yinyoga + Bodybalance. Inget som skapar bättre flås eller gör mig starkare. Bara själsligt lugnare.

Hade en kollega som sa ”boo, we have to move a mile an hour on this project”. Det pajjade mig.

Jag gick till en medie som sa att precis allt skulle förändras. Och hittills – har fan allt han sa stämt. Han sa att jag hade inget att oroa mig för. Jag var magikern. En skapare. En konstnär. Sen sa han att jag skulle bli sjukt framgångsrik. Håller tummarna för Bennys intentioner.

Jag slutade jobba. Det var läskigt. Men också det absolut bästa som skulle kunna ha hänt kanske.

Det här blev litteraturens år. Jag läste mer än vad jag gjort på länge. Tror vi landade på 16 böcker 2023.

Mamma och jag spenderade en fantastisk vecka i Grekland. Blir helt varm när jag tänker på den tiden vi fick. Att få vara med henne är det roligaste jag vet. Det är en skrattfest.

Jag var på en intervju på ett drömjobb. Jag åkte bland de tre sista. Det gjorde så jävla ont. Smärtade. Men nu har jag nog landat i det – att det är så jäkla häftigt att jag fick sitta där. Att få vara med i leken. Jag väljer att tro att det finns något ännu fetare där ute. En dörr som väntar på att öppnas.

Jag lyssnade på oändligt många timmar Taylor Swift. ”Getaway Car”, ”Fearless” och ”Lover” är mina mest spelade låtar.

Hur utmärkte 2023 sig för dig?

Mycket jobb. För mycket jobb. Så pass mycket jobb att jag höll på att stupa där ett tag.

Att jag tappade bort mig själv . Jag kände mig otroligt trasig i vissa perioder. Tänkte att inget var värt något.

Hade VÄLDIGT mycket kul! Resor, fester och äventyr.

Roliga möten. Jag är omgiven av så otroligt fantastiska människor.

Ett ostädat hemma. Det har fan varit katastrof.

Hur har du mått jämfört med tidigare år?

Med åldern blir man ju tryggare, och det har jag verkligen känt i år. Jag känner liksom en ganska stor trygghet kring vem jag är och att jag duger som jag är. Ensamhet skrämmer mig inte alls på samma sätt. Däremot har jag nog känt mig lite vilse i min yrkesroll och vart jag är på väg, vilket verkligen har påverkat mig. Årets berg- och dalbana har verkligen skakat om mig. Men om det här hade hänt för ett par år sedan hade jag nog gått under. Nu ser jag mest fram emot att se vad livet har att erbjuda härnäst.


Några insikter från 2023?

Att flyta med i saker. Det finns få saker man faktiskt kan kontrollera. Saker blir sällan som man har tänkt sig. Det viktiga är kanske att inte drabbas av panik. Att surfa på vågen så länge det går och sedan kunna hitta nya riktningar att röra sig mot. Och att inget jobb är värt att må dåligt över. Lita på magkänslan. Den är där av någon anledning. Nu kan något kännas stort, men med lite perspektiv känns få saker övermäktiga. Och fan vad man kan, minst 30% mer än vad man först tror.

Vad gjorde dig glad 2023?

MASSA SAKER. Även om det låter lite deppigt, så vill jag säga att det har varit ett fantastiskt år.

Mina underbara relationer. Min goa resa till Köpenhamn med Carro. Att baby Malou kom till jorden. Alla gånger Hannes gjorde konstiga saker som fick mig att garva som en toka. När jag dansade till Taylor Swift i fem timmar. Midsommarhelgen 2023 på Köpmansholmen. När jag och Steph var på rave för första gången. När jag började skriva igen. Livet har varit fint mot mig.

Vad önskar du av 2024?

Jag vill ju bli cowboy. Jag drömmer om klippiga berg som jag ska rida långsamt uppför. Jag vill vara som Molly Baz i köket. Dricka martinis och göra arancini. En husdröm har fötts. Det började med att jag följde Lana Wilman. Och nu ska jag ha stora fönster och vackra badrum. Men mest av allt vill jag jobba med young adult-innehåll. Det är verkligen det som ligger mig varmast om hjärtat. Jag är så himla stolt över novellerna jag har skrivit, min pilot(!!!!) och min nya manusidé. Om det är scriptat-innehåll, böcker eller poddar jag ska jobba med… vet inte. Jag är öppen. Jag är så nyfiken kring vad livet kommer att erbjuda.

Tack för att ni har varit med mig det här året. Jag hoppas ni vill hänga med in i nästa. Gott nytt år.

20

No Comments

Leave a Reply