Listor och sånt trams

Augusti i en listjävel

28 augusti, 2023

August sipped away like a bottle of wine. Jo tack. Pin att jag citerar Taylor Swift. Men hon är ju en legend. Och ja, augusti ba försvann som en flaska vin en stimmig kväll på stan. Jag vet inte hur jag ska börja. Min psykolog sa “Jag kan inte riktigt läsa av hur du mår just nu. Jag vet inte om du mår bra eller dåligt. Men du är annorlunda”. Ungefär den meningen summerar de senaste veckorna. 

Känsla kring augusti månad?

70% glad. Pånyttfödd. Och liksom levande. Men sen är det de där resterande procenten. Totalt självförakt blandat med lite go förvirring och en stark känsla av “vafan håller jag på med”. KUL det är att vara människa.

Månadens teve:

OJ. Jag har tittat väldigt väldigt lite på tv. Jag har ÄLSKAR senaste säsongen av Hjälp vi har köpt en bondgård. Jag är så himla stolt över mina gamla kollegor. Vad bra tv de gör. Jag och Hannes har tryckt andra säsongen av The Bear. Jag är besatt. Jag känner så mycket för alla karaktärer. Hela tiden. Gud vad bra det är. Jag har också sett The summer i turned pretty. Det är ett jäkla gift. Ganska ganska dåligt. Men sen sitter man där. Super investerad i typ allt. 

Månadens musik?

Haim. Vilken grej. Bra katalog. Får början till slut. Är även besatt av David Ritchards cover av Jamestown Ferry.  Finns här

Månadens sysselsättning?

Först var det semester med min kille, vilket var underbart. Vi var på Gotland och jag var brutalt lycklig. Allt känns bättre på Gotland. Sen var det tillbaks till stan för jobb. Det var hiskeligt mycket. Jag försökte komma ikapp. Gjorde massa roliga saker på helger och kvällar. T.ex. hade kräftskiva med mina päron, var på Rosenhill och drack otroliga drinkar med polare som var tillbaks i stan. Jobbade ännu mer. Var rätt arg ett tag. Jobbade massa. Nu gör jag överlämningar. Avslutar mitt projekt. Och packar ihop. HUR mycket har inte hänt på 30 dagar? Gud. Beviset att allt kan hända.

Månaden favorit på instagram/tiktok?

Jag är besatt av en tjej som heter Sophie Balardo på tiktok. 1. VERKAR så go.  2. Har spenderat sommaren i uptown New York.  Om det är något som jag är svag för så är det sommarstäder i närheten av Nevvan. 

Månadens rutin?

Ha panik som övergått till lyckorus. Hela tiden. Dagarna i ända. 

Månadens bästa beslut?

GUD. Att inte bli bitter i allt som har hänt. Det bästa är runt hörnet.

Och att börja veckohandla. Det är så dyrt på mina lokala matbutiker. Älskar att ta bilen till Willys i Sköndal vid 11 en vanlig tisdag. 

Månaden klädesplagg?

Kepsen. Jag har blivit en kepstjej. Fyfan vad odrägligt. Förmodligen pga att min kille är en sån otrolig kepsperson. Det är som att jag har noll egen personlighet och fullkomligt kopierat hans look. Har jag en egen identitet? Nej. Absolut inte. 

Månadens böcker?
Jag har läst boken Dit floden för dig, jag gick från att vara frälst till att vara ganska uttråkad. Jag vet inte. Kände mig rånad på diverse timmar när jag väl nådde slutet. Blev ytterst besviken. Nej det var ingen höjdare. Har plockat upp GIft av Tove Ditlevsen. Där har vi bra grejen. Förresten har börjat med goodreads – här hittar ni mig.

Nedan har vi:

Juni i en listjävel

Maj i en listjävel

En liten lista om Februari

6

No Comments

Leave a Reply