Listor och sånt trams

December i en listjävel.

4 januari, 2024

Nej man jag är på riktigt chockad över hur många som har tittat in här dom senaste dagarna. Är det de nya året som pushar statistiken? Kanske. Kommer 2024 bli ett bloggår? Jag hoppas verkligen det. Finns ingenting jag tycker är mysigare än att läsa om hur andra människor har det. Innan vi ska kliva in på det nya året (för let’s be honest. Det börjar ju faktiskt den 7:e januari. Allt annat är fortfarande mellandagar) så tänkte jag bjuda på en liten summering av december. Här kommer den:

Månadens teveserier:

Jag tittade på så otroligt mycket saker den här månaden. Mest filmer dock. Jag och Hannes grävde ner oss djupt i 1883 – vad bra det blev! Om det ens är möjligt är jag nu mera ännu mer besatt av att bli cowboy. Blev helt förälskad av Vintageresan på Svtplay. Vill inte köpa något nytt när det kommer till inredning nu. Såg även många timmar Ernst i år. Ska verkligen bli mer pysslig.
Månadens musik:

Jullistorna har gått varmt. Har klippt mellan Classical Chrstimas, Soul Christmas och Indie Christmas. Pappa fick ett bryt på självaste julafton. Han sa ”Jag orkar inte med mer julmusik.” Jag gjorde det enda rätta. Kallade honom Grinchen.

Månadens poddar:

Just nu finns det bara en podd för mig och det är fasiken Rullar vi. Julia Frändfors är den roligaste personen vi har i detta land. Tar kulor för henne. Geniet är en nice add-on. Men Frändfors är fasiken stjärnan.

Månadens Youtube:

Jag har ett guilty pleasure. Meg Hughes. Nej men jag kan inte sluta. Hon är 25, bor fortfarande hemma och pysslar typ med self care. Hon gör inte så mycket . Kollar på någon film, skriver listor och typ njuter av sin tillvaro. Hon verkar så lugn. och det gör mig lugn. På något sätt påminner hon mig nog om ett yngre mig. Det är något fint med hennes pigga blick, stora drömmar och rosa sovrum.

Månadens godaste dryck:

Det har varit så mycket fest den här månaden – att resultatet blivit en vit månad. Drack ett göttigt rödpang på Österlånggatan där vi firade lilla julafton. Men helt ärligt. Inget slår lite god julmust i dessa tider.

Månadens sysselsättning:

Jag har ju hållit på med Soul Searching AB som övergått till Julfirande Deluxe AB. Jag har varit i två stora processer för två riktigt drömmiga jobb. Det har varit oändligt många intervjuer. Och mitt själ och hjärta har verkligen gått in i dessa arbetsprover . Det var så surt när jag föll på mållinjen för den ena tjänsten, följt av ett annat nej dagen efter. Jag försöker se det positivt. Att två riktigt maffiga bolag var intresserade av mig och min kompetens. Men jag vill fullkomligt dö när jag fick dessa besked. Att åka i sluttampen är banne mig det svåraste någonsin. Kände mig så dålig. Det är kämpiga tider i tv & film nu. Men jag är fortfarande så himla positiv. Det kommer bli bra? Eller hur?

Månadens sämsta:

Ja förutom det ovan. Så hade jag ett väldigt kritiskt ögonblick, den 16:e december, min pojkväns födelsedag, när jag fick åka till St. Görans ögonakut pga sår på honhinnan. Det gjorde så djävulskt ont. Läkaren sa att det var bland de värsta smärtorna man kunde överleva. Jo tack – jag satt och vrålade i väntrummet. Med solglasögon vill jag tillägga. Nej men herregud. Det var en kamp.

Månadens bästa inköp:

Unnade mig en fet leverans på juldagsmorgon från Adlibris & kicks. Som en gåva till mig själv. Nu är massa saker påväg till mig.

Månadens klädesplagg:

Har levt i en glitterkjol som är tusen miljoner år gammal. Den är perfekt för alla festliga tillfällen december har erbjudit. Jag switchar överdel. Funkar med mysig stickad tröja. till genomskinlig lace eller en vanlig tisha. Jag kallar den julkjolen.

Månadens film:

Vart ska vi börja? Filmer har tryckts på ett sätt. Har gått ALL in i Nancy Meyer (all because estetiken som trendar på tiktok) och sett allt från The Holiday, Home Again och It’s Complicated. Och sen klassiska julfilmer som The Family Stone, While you were sleeping och bubblaren Bridget Jones. Ser ni ett tema? Oh yes, ROM-COM! Men det mysigaste var ändå under juldagarna när min familj låg i soffan, alla tillsammans och tryckte Mord i Vendig och Mordet på Orientexpressen.

Månadens böcker:

Jag har läst väldigt lite den här månaden! Tryckt Evelyn Hugos sju äkta män i mellandagarn och helt ärligt. Perfekt bok för sånna dagar. Händer inte allt för mycket. Läste även lite noveller från Novellix med temat klassiska julberättelser. Är på rea nu. Rekommenderar verkligen att köpa inför nästa jul. Perfekt gåbort present i glöggtider. Annars kämpar jag fortfarande på Cleopatra & Frankenstien. Det är lite väl hipstrig för min smak.

Ett nytt tema för året är som ni kanske förstår är – ROM COM! För helt ärligt. Det känns verkligen som en början på en sån just nu. Jag känner mig som Bridget Jones. Lika röriga, lika förvirrad och kaosig. Jag ska ta mig an det här året som att det är en romantisk komedi. Det här är bara början. NU går vi in i det nya året.

11

2 Comments

 • Reply Ajli 5 januari, 2024 at 15:43

  Gott nytt år! Min nyårsafton är idag och den nya året börjar 8 januari. Så jag har en lång lång lång nyårsafton inför mig, skål! Så trevlig listjävel. Och så mysigt att du fortfarande ska bli cowboy. Jag ska fortfarande bli kulturtant, men är lite sugen på att ta tanten ur begreppet och bli lite mer artsie-fartsie. Det måste vara bara kul, inget poserande får komma in. Inga näbbskor för näbbskornas skull.

  Vilken estetik är det på tiktok? Är genuint intresserad, älskar estetiker liksom som koncept, att det inte är ”det här plagget trendar” utan hela… vilka filter, vilka hem, vilka stämningar etc..!!!

  • Reply Alderbro 7 januari, 2024 at 11:21

   GOTT NYTT! Kul med kulturtant – det är allt. Det finns så mycket estetik att undersöka. Ge dig in. Det kommer bli spännande.

  Leave a Reply