Listor och sånt trams

Den stora höstlistan

19 september, 2023

Nu är jag i Grekland. Och förmodligen långt ifrån alla dessa tankar. Men när jag kommer tillbaka till stan. Då är det full-on höst som står på schemat. Jag vill byta garderob, dricka pumpkin spice latte och typ göra husliga saker. Nedan är en liten go lista som jag hittade hos Flora. Låt oss starta hösten med detta: 

Vill fokusera på

Mitt välmående först och främst. Har läkt så mycket på bara två veckor. Längtar efter att må riktigt bra igen. Jag känner att det är otroligt nära. Tänk att jag kan ta mig tiden till att bli hel. Jag känner så tacksam till det. Jag längtar också efter att börja prioritera mig själv. Jag längtar efter att ha väldigt kul på jobbet. I höst ska jag inte vänta längre. Det är min tid. Jag vill ha kul på jobbet, ha kreativa projekt och framför allt skriva massor. Mitt fokus är att skapa en hållbar miljö för mig och mina drömmar. Har liksom aldrig hittat någon balans där. 

Vill ha mer av

Frisk luft. Jag har kommit fram till att jag vill ha go luft som ger mig energi. Jag vill traska i skogen. Bli rosig om kinderna och kanske lite gullig pga svettig i pannan. Jag vill umgås med människor som ger mig liv i blicken, som får mig att skratta högt och som är REAL. Det är så mycket ängslighet i den här staden. Jag vill ha mer av nya intryck. Jag vill lära mig saker. Laga ting från scratch. och liksom uppleva saker. Lol, är jag Kendell nu (reminder om ni ej minns)  

Vill ha mindre av

Stress för småsaker som är obetydliga. Senaste veckan har varit ett sånt tydligt exempel på att absolut ingenting betyder någonting. Och att livet är så otroligt skört och kort. Jag vill inte spendera en sekund till att oroa mig över saker som är utom min kontroll, som inte spelar någon roll eller skitsaker som är glömda nästa vecka.

Vill titta på

Jag vill se långkörare. Saker som det finns många säsonger av men som man inte plockat upp än. Jag vill se högkvalitativa saker som känns i hjärta och själ. Jag vill också ta mig ann klassiker. Är så nyfiken att dyka in i Lena Nymans filmkatalog t.ex. Gud det finns så mycket att se. Har förövrigt börjat kolla på Outlander. Det är så pinsamt, ingen klassiker eller direkt högkvalitativt. Men en långkörare helt klart. Jag är hooked. Undrar hur länge detta varar.

Vill lyssna på

Lätt country. Inte för mycket banjo, men texter som känns i bröstet och kanske är lite banala. Mycket hippiemusik, klassiska band från San Fran som sjunger om drömmar och brustna hjärta. Och nya saker av coola tjejer som kan sin grej. OJ vad spretigt.

Vill läsa

MYCKET. Har som mål att läsa tre böcker i månaden nu framöver. Jag har ju signat upp mig på bookie – så är ju numera ALLTID up to date med det nyaste. Tänker att jag ska ge mig in i viss historisk litteratur. Klassiker som alltid nämns. Hade känts otroligt sexigt att kunna dra en referens från Wuthering Heights eller typ nått av Ernst H.

Vill ha på mig

Jag tänker mig mycket blå jeans. En väldigt all-american look. Någon oversized skjorta kanske, stickade tröjor i trippel XL och någon välsittande tröja i någon fint och lyxigt material. Fram med klyftan. Kanske lite väst också. Vill ha boots i skinn. Lite som i Yellowstone. Tygkassen ska fram. Som att den någonsin lämnade min sida. Men tygkassen kommer verkligen komma fram i höst.

Vill lära mig

Att göra saker från scratch. Typ allt från chutney, bröd och liksom jag vet inte, syrad rödlök. Jag vill ägna mig åt köket. Laga saker med omsorg. Jag vill också lära mig mer om min kropp. Ta mig an nya träningsmetoder som gör min kropp starkare och modigare. Jag vill också bli mer bildad. Har länge pratat om konceptet dokumentärsöndag – tror jag switchar till torsdag. Varje torsdag ska jag se en dokumentär om något nytt.

Vill hänga på

Små lokala ställen utan ängsliga människor. Mera mys än cred. Det ska kännas tryggt. Och hemtrevligt. Som att det finns riktiga människor där. Inte liksom låtsasmänniskor.

Vill dricka

Väldigt lite alkohol. Känner mig just nu otroligt opepp till fylla och stök. Kanske något göttigt glas rödpang som jag drack här om dagen. Hitta här. Men det är ungefär det. Gud vad jag ger det där en vecka sen kommer jag skrika efter fest. Annars tänker jag väldigt mycket på ekologiska mustar som är syrliga. Som man gör.

Vill äta

Jag har ju börjat äta kött igen. Inte mycket. Och endast fågel och fisk. Men inte mitt i-mellan. Vill ha mustiga grytor. Med mycket grönsaker och starka smaker. Vill också laga liksom saker som tar tid t.ex. Lasagne. Höst för mig är soppsäsong. Älskar min morotssoppa som ALLTID serveras med grilled cheese.

Utflykter och resmål

Jag vill andas frisk luft. Vara på landet så mycket som möjligt. Traska i skogen när andan faller på. Jag vill inte planera så mycket. Jag vill mest känna mig fri.

13

1 Comment

  • Reply Carro 19 september, 2023 at 08:32

    Ta med mig ut i skogen!

  • Leave a Reply