Vackra saker

Grattis, du vann budgivningen!

12 november, 2023

Jag har absolut lite mer tid för andra saker dessa dagar. T.ex. till att läsa böcker eller typ gå 10 000 steg. Vi sa inte ens prata om hur ofta jag är på gymmet. Jag är typ där varje dag. Det krävs att man är student, stenrik eller arbetslös för att man ska hinna träna. Hur som haver så har jag hittat ett nytt intresse. Jag har officiellt blivit en person som numera budar på saker på diverse onlineauktioner. 

Förra veckan besökte jag Stockholms Auktionsverk  som ligger vid Globen. Mamma skulle lämna in lite saker och jag ville följa med. Att bjuda på saker på Auctionet är något som vuxna människor gör. Eller typ som Sandra Beijer. Det känns som en djungel av komplicerade sökord och ungefär som att man måste ha en examen i konstvetenskap. Men där på en hylla. Stod ett par roliga stolar. 2 st. Jag bestämde mig. Jag ska ha dem. 

Jag grävde lite. Kollade priser på liknande varor. Skissade på en budget. Jag hade absolut en plan hur jag skulle buda. Det var tufft där ett tag. Det budades. Vi var tre stycken. Men jag förstod att det bara fanns en envis vinnare i detta och det var jag. 500kr under värdering blev det. En jäkla vinst.  Jag har aldrig varit så stolt. 

Hämtade stolarna i fredags förmiddag. Det var lugnt och stilla på auktionsverket. Bara någon pensionär som strosade bland tavlorna och ett par som lämnade in mer porslin än vad jag någonsin bevittnat. Jag var nöjd med mitt fynd. Undra vad jag ska buda på här näst?

15

1 Comment

  • Reply Caroline 13 november, 2023 at 09:57

    Otroliga!

  • Leave a Reply