Listor och sånt trams

Januari 2024 i en sammanfattning

2 februari, 2024

Årets första sammanfattning. Januari är ju lite som en smygstart. Och speciellt kul är det väl inte. Grått, och kallt. Men jag har verkligen gjort mitt allra allra bästa för att skapa en kul tillvaro. Ska vi ta en kik då? Ja men det gör vi. 

Hur var januari?

Januari var som januari tenderar att vara. Inte dunderkul. Men något man bara måste utstå. Så fort julen var utstädad kom jag in i ett annat tempo. Något försök till nystart. Jag har tränat på ett sätt. Skrivit massa roliga grejer. Och liksom försöka ha is i magen. Min bransch är under kris. Vilket suger. Och sen har jag känt mig lite ensam. Eller ganska ensam helt ärlig. Okej jag är nog otroligt glad att Januari är över. 

Månadens jobb?

Sitt ner i båten. Ha is i magen. Och alla dom där klyschorna. Det kommer bli så himla himla bra. Och ja, har fått iväg massa roliga små projekt. Så är verkligen glad. Inget att hänga läpp över. 

Månadens extra?

Det är januari. Saker behöver inte vara extra. Var på auktion med mina päron, åt en lyxig lunch med min kille på Djurgården (som vi alltid gör efter vi bråkat) och upptäckte varm träning. Läs om det här. 

Månadens tv?

Jag har tittat otroligt mycket på TV. Bra och mindre bra saker. Men det som har varit mest minnesvärt var helt klart 1883, perfekt för min cowboybesatthet. Sen har jag även tryckt Lektioner i Kemi och The Morning show på Apple-tv. Samt Love is Blind. Ingen har väl missat det? Jag tänker dagligen på Oskar mammas hem. Vill att det ska bli en trendade asthetic på tiktok. 

Månadens film?

Jag såg två filmer den här månaden. Stockholm Bloodbath och Killers Of The Flower Moon. En var bland det bästa jag har sett. Det andra var en total katastrof. Ja, ni kan väl gissa vilken som var vilken …

Månadens poddar? 

Jag tycker knappt några poddar håller måttet längre. Har övergått till att lyssna på poddversionen av Eftermiddag med Hanna & Christoffer i P3. Det är ljuvligt. Bara kul surr. 

Månadens böcker?

Jag bjuckade på ett litet göttigt inlägg om månadens läsning, det kan ni hitta här. Men månadens läsningen var helt klart Hur Fan Gör Man slut av Emma Arpstrand. Har även plockat upp När vi var fåglar av Ayanna Lloyd Banwo. Är relativt pepp skulle jag säga. 

En önskan inför nästa månad?

Ett roligt besked, ett jobbmirakel och att jag har skrivit klart min novell. 

Mest lästa inlägg i januari:

Rom-com inlägget. Gud borde helt klart bjuda på en summering av den första tiden.

Liknande inlägg

December 2023 i en sammanfattning

November 2023 i en sammanfattning

Oktober 2023 i en sammanfattning

8

2 Comments

 • Reply Ida 3 februari, 2024 at 08:38

  Skönt att januari är över ! Håller tummarna för ett jobbmirakel.
  Vill gärna läsa om hur det gått med romcom!

  • Reply Alderbro 7 februari, 2024 at 16:12

   Tack gode gud att det är över!

  Leave a Reply