Listor och sånt trams

Två trosor från kaos.

8 juni, 2023

Just nu är tvättkorgen full av smutsiga kläder. Jag har blåmärken på hela kroppen efter ett graciöst fall (ner för en trappa). Samt så är jag Stressad (snälla berätta något nytt…)Om exakt fem veckor går jag på semester. Det finns tusen saker att göra innan dess. Ja, inklusive att planera semestern. Sanna bad mig at skriva en lista med bra tips. Så det är det jag tänker göra. Här är fem  saker jag rekommenderar i juni:  

 • Midsommar är runt hörnet och jag ska till Höga Kusten. Vet inte om det är allt det här Djerf Avenu content jag fullkomligt matats av dom senaste dagarna. Men drömmer just nu om att boka diverse sommartårtor med fluffig grädde. Min kompis hade ett ex som liksom ”ägde” tårtbakarhatten på midsommar. Känner att år gick till spillo. Det här är mitt bästa recept. Brukar självfallet adderar blåbär, pga det perfekta bäret. 
 • Jag har ju liksom flyttat ut i parken. Som jag alltid gör såhär års. Poddar trycks. Jag har ju mina favoriter, alltså babbelpoddar. T.ex. Surret, En varg söker sin pod och Trettio plus trevar. Men ibland vill man ju liksom trycka en go dokumentär. Och så är det med det. P3 musikdokumentärer är min favorit. Favoritavsnitten är ju självfallet Kate Bush, Stevie Nicks och Kleerup.
 • För två veckor sedan kom jag på att jag vill åka till Helsingfors. VARFÖR? Det vet jag inte. Jag läste någonstans att det är en typ hipp stad? Och sedan dess är det som att jag är besatt. Vad kan man ens göra det? Vet någon? Låt en tjeja resa till Helsinki liksom. 
 • Såg den här tiktoken här om dagen och kände mig helt nyfrälst. Att jobba med alter-egon är en ny typ av KBT. Vet ej om det är så bra (t.ex. kerstinkrisen från årets GVFÖ) alla gånger. Men tanken av en carefree Elinor. Semesterelinor liksom. Som kommer fram när saker är jobbigt. Fyfan vad bra strategi. Vad ska vi kalla henne? Vellan kanske. 
29

2 Comments

 • Reply Elina Sjölinder 8 juni, 2023 at 16:09

  Åk till Helsingfors! Så underskattad stad. Mejla mig ba om du vill ha tips!!! Bodde där i 7 år.

  • Reply Alderbro 8 juni, 2023 at 18:59

   Bästa bästa bästa tipset! Tack.

  Leave a Reply