Listor och sånt trams

Vad jag tar med mig in i september.

22 augusti, 2023

Är det den andra eller en tredje helgen i augusti som precis har passerat? Jag vet inte. Utanför känns det som om det är slutet av september. Är det dags att plocka undan sommarkläderna? Jag tror det. Om det inte blir en spontanresa. Jag har sikte på en destination om några veckor. Vi får se vad händer. Tänk att få vara lite ledig igen. Det ska bli ljuvligt. 

Jag har tänkt på hösten en del. Jag gillar det. Att se det som det riktiga nyåret. Nya rutiner. Börja på en ny kula liksom. Älskar konceptet nystart. Inte speciellt ovanligt kanske. Det är något med känslan av en ny tid runt hörnet. Saker känns liksom KUL på ett annat sätt. Vem ska jag vara? För det mesta förändras ingenting. Men ibland så, ibland kommer nya element av förändring. Dock ej massa krav den här gången, har varit fett duktig på att stöka till det förut på det sättet. Det ska vara lustfyllt. Roliga nya rutiner.

Här kommer fem saker jag vill ta med mig in i september

 • Maskroste, affirmationer och klangstenar till vardags. 

Jag har sagt till Hannes att jag ska gå full on New Age-häxa i höst. Han såg livrädd ut. Som vanligt. Något vaknade när jag var hos mediet. Om ni inte vet vad jag menar, läs här. Hade väl en semi-spirituell sida runt 25. Den försvann under pandemin. Tror absolut att detta är början till min trea och nolla kris. Men känner mig nyfiken att liksom att ta typ ett dopp i flumpoolen. Vem vet hur länge man stannar där i? Vill liksom meditera och ha mantran. Är det så fel? Ni kan väl stoppa mig innan jag ska börja sälja månpulver och typ starta ett kristallimperium? TACK på förhand.

 • Lyssna på massa ny musik. Och gå på knasiga spelningar. 

Jag slutade liksom lyssna på “ny musik” under pandemin. Gud vad jag låter som en boomer. Men när jag började jobba mer remote så började jag lyssna mindre på musik. Och när jag typ tränar eller liksom är ute och går är det ofta podd som gäller. Jag älskar ju musik. Har alltid gjort. Men jag blir fan sämre och sämre på att hitta ny musik. Och livemusik? När skedde det senas Kan inte säga när jag var på en liksom lowkey spelning sist. Var liksom BRA på sånt förr. En ny artist i veckan är målet. Är det för mycket? Förra veckan grävde jag i Haims katalog. Blev besatt. Förresten, nån som två extrabiljetter till Amason den 6/9? Här hittar ni min bästa lista om ni vill gräva lite i mina lyssningsvanor.

 • Detoxtid. Mindre tid på telefonen. 

Min telefontid har ökat med en timme senaste två månaderna. Har tydligen en relativt låg skärmtid jämfört med min omgivning. Men jag ska fan minska radikalt. Vill liksom vara ZEN och närvarande. Inte i mitt tiktokflöde. Får dock upp liksom “sunda saker”. Boktips, sommarstäder off-season och typ bakande människor. Ska det vara så skadligt Överväger för övrigt att börja med tiktok? Bra eller dålig idé?  Kommentera gärna om jag kommer att göra bort mig. 

 • Att hitta något som skapar lust.

NEJ. jag vill inte göra slut med H. Men där emot ser jag fram emot att hitta en ny kärlek i livet. Att hitta något lustfyllt. Något att göra. Något som inte är typ jobb eller liksom party. Vi har pratat så mycket om det i min terapi. Att jag behöver en hobby. Jag kan väl inte vara den enda som inte har en hobby? Ska jag köpa en segelbåt kanske? Eller ska jag börja tufta? Överväger också att börja flippa möbler. HERREGUD. Livskris coming in. 

 • Va snäll mot dig själv

Har verkligen varit horribel mot mig själv på sistone. Total förakt med liksom orimliga krav på leverans. Ska vara så snäll mot mig själv framöver. Jag måste vara det. Kommer gå sönder annars. 

Vad tar ni med er in i september?

15

3 Comments

 • Reply Ajli 23 augusti, 2023 at 07:28

  JA vad roligt! In i 3 och 0-krisen med buller och bång, det finns definitivt värre sätt än att häxa dit, klart du ska häxa dit! Kristaller och månpulver tror jag dock inte är någon nackdel heller, allt som är roligt är ROLIGT. Att kränga det och skapa imperium kanske du inte vill, men i övrigt. Why not!

  Jag är 33 år. Jag har ingen hobby. Det är en stor, stor sorg för mig. Det blir verkligen som att jag lever för att jobba. För på fritiden, vad… då läser jag bloggar eller lagar mat eller tänker på vad jag ska laga för mat i morgon och sedan väntar jag bara på att jobba igen. Vad i hela…!

  • Reply Alderbro 24 augusti, 2023 at 11:22

   Allt som är roligt är roligt! Bra tanke. Kul att man ej är ensam i det här med att ej ha en hobby. KÄMPA.

 • Reply like the stars miss the sun in the morning sky – á bout de souffle 31 augusti, 2023 at 22:09

  […] är det nytt år på fredag skriver Sandra och Elinor skriver fint om saker hon tar med sig in i september. Jag gillar tanken på nystart, att få börja om, men har själv svårt för att hitta peppen, […]

 • Leave a Reply