Okategoriserade

13 saker jag har lärt mig som någons flickvän

27 oktober, 2023

Jag var på AW med min gamla bästis Hannah här om veckan. Jag har känt Hannah sen jag var sex år gammal. Det är så konstigt när man har känt varandra länge. För man kan varandra liksom. Man är nära på ett helt annat sätt. Inget går att maskera, eller gömma. Det bara är. Hannah nämnde en sak som fångade mig, att vi har blivit relationspersoner båda två

Jag hade lite svårt med den termen. Men nu har jag levt större delar av mitt vuxna liv med någon. Mer än vad jag har levt utan någon. Ändå identifierar jag mig mer som en “singeltjej”. Varför vet jag inte. Singelåren kan jag. Jag vet hur jag ska vara singel. Att vara ihop med någon. Gud det fan megasvårt. En ständig process, ett evigt kompromissande och ett pusslande utan dess like. Men vissa saker har jag ändå lärt mig och reflekterat kring. Här är 13 saker jag har lärt mig//tänkt till kring/ varit med om under mina år som någons flickvän: 

 1. Man behöver inte ha samma intressen eller typ gilla att göra samma saker. Absolut det kan vara fett med några beröringspunkter. T.ex. jag vet inte. Populärkultur eller typ god mat. Men det behöver inte vara mer komplicerat än så. Det kanske är det tröttaste rådet man kan ge. Men jag trodde länge att man skulle göra ALLT ihop. Fyfan vad trist det hade varit. Du är din egen person. Tappa inte det. 
 1. Hade en kille som bara åt ur djupa skålar och med sked. Tallrikar eller liksom bestick existerade inte. Spelade ingen roll vad han åt. Tycker det var sjukt obehagligt nu i efterhand. 
 1. Om en kille inte vill sjunga med i Cruel Summer är det bara att kasta in handduken.Taylor Swift är min gud. Det är en banger okej. Lär dig bara bryggan för guds skull. 
 1. Ekonomi är fett känsligt, jag vet. Men om en snubbe beställer hem foodora på 30-dagar avbetalning. Se det lite som en varningsklocka. Visst det kan vara lite mycket utgifter ibland. Men 150g från grillen på Ringvägen kanske inte ska tas på avbetalning. Så tycker jag iallafall. 
 1. Om din kille inte dansar. Och du gillar att dansa. Ah. Då kan det bli problem. Att skaka på höfterna är viktigt för välmående, och om man liksom är ensam i den synen kan det bli kris. Då dör man lite inombords varje gång Mambo no. 5 kommer igång och man står själv på dansgolvet. 
 1. När ni befinner er på semester. Må inte P om ni börjar gnabbas. Jag har gått ett helt liv och tänkt att på vacay får man inte bråka. Och vad händer då? Nej men då är det som att det ligger ett konstant litet gräl och puttrar HELA tiden. Blev så glad när Hannes ba “alltså jag känner mig sjukt grinig just nu” när vi var på Gotland. Det var befriande. 
 1. Var tydlig med din smågodissmak tidigt. Blev så less när mitt ex trodde jag gillade lakrits och typ persikor när han skulle köpa godis. Usch. Kan inte tänka mig något äckligare. 
 1. Tyvärr finns Jamie Fraser inte i det verkliga livet. Så det är bara att gå vidare. Inte heller Nick Miller eller Aidan Shaw. Det är trist, jag vet. 
 1. Flytta inte ihop för tidigt. Jag vet att det är ett måste för vissa ekonomiskt. Men om ni har möjligheten, bo på egen hand. Jag flyttade ihop första gången när jag var 22. Det var för tidigt. En massa onödiga bråka om typ tvätt, disk och pengar. Gör det inte ba. Borde vara olagligt att flytta ihop innan 26. Fick panik på den här artikeln som DN släppte förra veckan. Vi kan inte uppmuntra sånt här. 
 1. En dålig julklapp eller födelsedagspresent är fan inte hela världen. Har absolut brutit ihop på toaletten när jag fick en ljusbox från Lagerhaus en gång. Det brukar jämna ut sig. En dålig present = två bättre presenter. 
 1. Man behöver inte ha “en låt”. Att vara ihop är så mycket mer än bara en låt. Det är en fucking spellista. Det är högt och lågt. Det är en smörig ballad, en fuckyou låt och typ en countrysång. 
 1. Tänk inte så jävla mycket när ni ska välja resturang. Jag kan hålla på i timmar “jag är inte sugen på sååånt”. Det är fan ett helvete. STACKARS HANNES. Ibland kanske man bara ska köra närhetsprincipen. Mängden bråk skulle minimeras. 
 1. Lev med en rolig person. Livet är bitvis så mörkt. Det är jobbigt, jävligt och knöligt. En rolig person gör allt lite lättare. 
17

1 Comment

 • Reply Otroliga julklappar till otroliga personer | julklappar 2023 29 november, 2023 at 06:01

  […] fort man ska räkna. Målet ska vara att man känner sig sedd tycker jag. Att någon fattar en typ. Jag har ju faktiskt börjat gråta en gång när jag fick en ljusbox från lagerhaus av mitt ex. Jag blev liksom lite besviken. Kanske därför han blev mitt ex. I min lilla giftguide kommer vi […]

 • Leave a Reply